Картопля по-канарськи

Автор: richinna 30 Января 2017
Картопля по-канарськи
Не дивуйтесь, але картоплю по-канарськи, саме в такому вигляді, у вкритому сіллю кожусі, подають майже в усіх ресторанах на островах. Банально проста страва в приготуванні, але ж така смачна у поєднанні з канарськими зеленим і червоним соусами...ммммм...

Потрібно:

  • Картопля 1-1,5 кг
  • Вода 700-800 мл
  • Сіль морська (з ламінарією) 2-3 ст.л.
Для цієї страви підходить і молода картопля, та звісно спеціальний сорт,який продається на Канарах але... готуємо з чого маємо,якщо у нас аж два соуса по-канарськи,то і картопля-відповідно:)
Картоплю потрібно добре вимити щіткою і щільно скласти в каструлю чи форму, в якій можна і варити та запікати. Я використовую чавунну сковороду,в якої знімається ручка. 
Картоплю залити водою, щоб ледь покрила, додати сіль і варити під кришкою 10-20 хвилин. Все залежить від розмірів картоплі.
Коли картопля майже звариться,злити воду та покласти форму з картоплею в розігріту до 200 град. духовку.  
Запікати картоплю ще 10-20 хвилин, поки картопля не запечеться зверху та вкриється соляною плівкою.
Подавати картоплю по-канарськи з червоним та зеленим соусами. 
Нам смакує така картопелька з соусами, які вже в тарілці змішуються разом. 
Тому, якщо будете готувати ці соуси,то готуйте два одразу,думаю що інгредієнти є майже у кожної газдині на кухні. Кожен з них знайде своїх прихильників.
Смакуйте картоплю по-канарськи як гарячою, так і теплою, і холодною,і в дорозі, і на пікніку.

Смачного!
45

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 31 Января 2017
# 0

Все ж таки добре у них там, на Канарах. И картопля  є. Аби ще сальця із цибулькою! Ой, ще й нашої горілочки, української з перцем!...А, взагалі, нащо нам ті Канари?!

Яке гарне фото з маленькими перчиками і з соусничками!

richinna 31 Января 2017
# 0

Як каже моя сестричка "село селом" ті Канари А картопля в них ще раніше з'явилася ніж в Європі, вони ту картоплю в морській воді варили,так і заснувався "тіпа" рецепт і має вона бути в скоринці з солі,як після морської води

konfairy 31 Января 2017
# 0

Иннуш, а перчики у тебя те, что в комнате растут? Ох и пекучие они!

richinna 31 Января 2017
# 0

они,Женечка,они

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014