Не дивуйтесь, але картоплю по-канарськи, саме в такому вигляді, у вкритому сіллю кожусі, подають майже в усіх ресторанах на островах. Банально проста страва в приготуванні, але ж така смачна у поєднанні з канарськими
зеленим і
червоним соусами...ммммм...
Потрібно:
- Картопля 1-1,5 кг
- Вода 700-800 мл
- Сіль морська (з ламінарією) 2-3 ст.л.
Для цієї страви підходить і молода картопля, та звісно спеціальний сорт,який продається на Канарах але... готуємо з чого маємо,якщо у нас аж два соуса по-канарськи,то і картопля-відповідно:)
Картоплю потрібно добре вимити щіткою і щільно скласти в каструлю чи форму, в якій можна і варити та запікати. Я використовую чавунну сковороду,в якої знімається ручка.
Картоплю залити водою, щоб ледь покрила, додати сіль і варити під кришкою 10-20 хвилин. Все залежить від розмірів картоплі.
Коли картопля майже звариться,злити воду та покласти форму з картоплею в розігріту до 200 град. духовку.
Запікати картоплю ще 10-20 хвилин, поки картопля не запечеться зверху та вкриється соляною плівкою.
Подавати картоплю по-канарськи з
червоним та з
еленим соусами.
Нам смакує така картопелька з соусами, які вже в тарілці змішуються разом.
Тому, якщо будете готувати ці соуси,то готуйте два одразу,думаю що інгредієнти є майже у кожної газдині на кухні. Кожен з них знайде своїх прихильників.
Смакуйте картоплю по-канарськи як гарячою, так і теплою, і холодною,і в дорозі, і на пікніку.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиВсе ж таки добре у них там, на Канарах. И картопля є. Аби ще сальця із цибулькою! Ой, ще й нашої горілочки, української з перцем!...А, взагалі, нащо нам ті Канари?!
Яке гарне фото з маленькими перчиками і з соусничками!
Як каже моя сестричка "село селом" ті Канари А картопля в них ще раніше з'явилася ніж в Європі, вони ту картоплю в морській воді варили,так і заснувався "тіпа" рецепт і має вона бути в скоринці з солі,як після морської води
Иннуш, а перчики у тебя те, что в комнате растут? Ох и пекучие они!
они,Женечка,они