Смачна,ситна та апетитна картопля,запечена в фользі з печінкою в сирно-вершовому соусі.
Потрібно:
- Картопля велика вагою 300-350 г кожна
- масло вершкове по 25 г на 1 картоплю
- сир твердий тертий по 1 ст.л. на картоплю
Картоплю помити щіткою,загорнути в подвійну фольгу та випікати при 200 град. не меньше години. Готовність перевірити паличкою.
Для наповнювача картоплі:
- Печінка(яловича) 500 г
- Сир плавлений 150 г
- Вершки 200 мл
- Цибуля 1-2 шт.
- Борошно для паніровки
- Сіль,перець за смаком
- Олія 3-4 ст. л.
Плавлений сирок порізати на кубики,викласти у глибоку миску і додати вершки.
Збити блендером до однорідної рідини.
Печінку почистити від плівки,трохи заморозити.
Нарізати печінку брусочками.
В торбинку всипати просіяне борошно,посолити та поперчити.
Панірувати печінку в борошні.
Смажити печінку на великому вогні в розігріті олії зі всіх сторін по 2-3 хвилини.
Зменшити вогонь та додати до підсмаженої печінки порізану цибулю.
Все перемішати та смажити печінку з цибулею ще 3-5 хвилин.
Влити в сковороду з печінкою вершково-сирний соус.
Готувати помішуючи до згущення декілька хвилин.
Спечену картоплю розгорнути і розрізати уздовж навпіл.
Перемішати всередині виделкою в пюре з вершковим маслом.
Викласти зверху печінку у вершково-сирному соусі.
Посипати тертим твердим сиром.
Запікати картоплю з печінкою і сиром в духовці при 180 град 15 хвилин до скоринки.
Дуже ситна і смачна запечена картопля з печінкою у вершково-сирному соусі.
Подавати печену картоплю гарячою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиУх, какая картошечка вкусная!
Спасибо,Лика!
Спасибо,Татьяна!