Пікантний і запашний бульйон насичений овочевим смаком. Дивлячись єгипетський кулінарний канал, запам'ятала слово "Шорба" -це був овочевий бульйон і Руе - страва, яка готувалася з цим бульйоном. Про
РУЕ згодом.
За фото вибачаюсь,тимчасово з телефону.
Потрібно:
- Вода 2-2,5 л
- Морква 2 шт.
- Цибуля (неочищ.) 1 шт.
- Кабачок 1 шт.
- Перець болгарський 1-2 шт.
- Перець гострий (перцюга,чилі) 1 шт.
- Імбир (свіжий) 2-3 см
- Огірок свіжий 1 шт.
- Лайм 1 шт.
- Зелень (петрушка,селера,кріп) 1 в'язочка
- Перець духмяний 8 шт.
- Перець чорний горошком 15 шт.
- Кумін (зерна) 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- ПРиправа із сушених овочів 2 ст. л.
- Лавровий лист 2-3 шт.
Овочі до Шорби можна брати за Вашим смаком, єдине - не беріть овочі,які зроблять бульйон мутним (картопля наприклад). Кумін(тмін), перець і перцюга - обов'язкова складова.
В каструлю з водою скласти всі овочі і спеції, крім огірка,лайма,зелені та солі.
Овочі не потрібно подрібнювати, все додається в цілому вигляді.
Коли овочі будуть напівготовими додати сіль і зелень.
Шорбу не потрібно довго варити, овочі не мають розваритися, а віддати бульйону тільки аромат і смак.
За 5-7 хвилин до кінця додати огірок та розрізаний навпіл лайм - це надасть свіжості Шорбі.
Подавати готовий овочевий бульйон проціженим до пиріжків і т.д.
Здобрити гарячу Шорбу можна вершковим маслом.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЦікавий бульйон