Головне працювати з перцем дуже обережно, щоб не обпектись.
Раджу взяти гумові перчатки.
Далі по порядку:
1.Миємо перець та проколюємо кожну перчину 1-2 рази.
2. В підготовлені стерилізовані банки кладемо спеції.
У кожну банку я додавала різні спеції.
- Лавровий лист, чорний перець горошком.
- Гвоздика, лимонна м’ята.
- Духм’яний перець, часник свіжий.
- Фенхель, м’ята.
І декілька залишила без приправ.
Складаємо перець в банку з приправами.
Готуємо маринад.
З розрахунку на 1 літр води:
Сіль - 1 ст.л.
Цукор - 1 ст.л.
Мед - 1 ст.л.
Варимо на повільному вогні, доки не розчиниться сіль, цукор.
Гарячим маринадом заливаємо банки з перцем.
Даємо трохи постояти, потім в кожну банку додаємо оцет (банка 0,5л - 1 ч.л., банка 1л - 2 ч.л.)
І закатуємо. Перевертаємо.
Другий варіант - залити маринадом перець, залишити на 5 хвилин, злити маринад, знову закип’ятити і залити перець, потім додати оцет і закатати.
Готувала двома способами, зберігається добре при кімнатній температурі.
Комментарии
следить за комментариямиСправді пекельна страва! Особливо це — " взяти гумові рукавички". Але виглядає дуже привабливо, тому спробую хоч трошечки зробити.
Бачу,маєш любителів таких перців так багато накрутила
Та я й сама іноді їм таке))