Запашний болгарський перець чи ратунда запечений на зиму, дуже смачний та придатний, як для закусок,гарніру, так і
для салатів,
піци і т.п. Таким способом перець можна консервувати цілим та очищеним.
Потрібно:
- Перець болгарський(ратунда) очищений 3 кг
- або неочищений перець 4 кг
В мене сорт ратунди "яблочко".
Перець потрібно запекти в духовці при 230 град. 20 хвилин,залежить від перців.
Викласти перець в миску та затягнути плівкою на 15 хвилин.
Після цієї процедури з перця зняти шкірку, можна і не знімати...за Вашим бажанням.
Я цей раз робила половинками перець, а взагалі можна і цілим,може навіть й краще!
Тим часом зварити маринад.
Маринад:
- Вода 2 л
- Оцет 9% 120 мл
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор 200 г
- Перцюга маленька 1/2 шт.
- Кріп(розетка) 3-5 шт.
- Прець духм'яний 6 шт.
- Лаврове листя 3-4 шт.
- Перець чорний горошком 20 шт.
- Олія рафінована 150 мл
- Часник 4 головки
Воду закип'ятити разом спеціями,оцтом та олією. Поварити 5 хвилин.
Часник мілко порізати або видавити через прес. Часник додати в маринад в самому кінці!
Саме перед тим,як будете занурювати в маринад болгарський перець.
Дати перцям в маринаді закипіти та варити на повільному вогні 3 хвилини. Вимкнути вогонь і залишити ратунду в маринаді на добу,якщо будети зберігати перець в холодильнику на закуску)))
Маринад не дуже гострий,але перчики виходять дуже смачними, в мене вже за два дня літрова баночка закінчилась)))
Якщо запечений болгарський перець потрібно законсервувати, тоді після того, як перець закипить з маринадом, щільно розкласти по стерилізованим банкам ,залити маринадом та стерилізувати 15-20 хвилин.
Рекомендую складати запечений болгарський перець в літрові банки,бо 0,5 л може з'їсти одна людина замість гарніру)))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиТакий перець,навіть моя кішка їсть))))))))
Спасибо огромное! У меня своего перца ещё ведро осталось. Жалко, он становится вялым.Уже и наморозила, и фаришируем, а вот маринованый у нас как-то не прижился. До печеного не додумаласьИменно кожицу все мои и не любят в перце. Спасибо, Иннуш!
Я бы тоже не додумалась,если б в Болгарии в супермаркете 4 года назад не увидела, такой перчик в банках закрученый... Сначала подумала, что испорченый закрутили,потом пригляделась и поняла, что черные пятна от гриля))) ну а дальше сама знаешь... пошло-поехало...
Женёк,маринад и специи можеш использовать на свой вкус, у меня такой маринад,который не "забивает" вкус перца... я на остатках этого маринада еще борщ варю)))
если не любят шкурку, тогда запекай целый с корешком и семечками со всех сторон, запакуешь,чтоб "пропотел" очистишь от шкурки и так целиком в маринад и банки.
Я даже не стерилизую, в полтора литровые банки и в холодильник,всеравно долго не задержится. Кстати,запеченый перец можно морозить: разложи на досочку в один слой, а когда замерзнет сложи в лоточек,чтоб не стал ледяной глыбой!
Точно, попробую всё. Я теперь (с твоей подачи) и семена сушу и перемалываю.
семена перед тем как молоть,не забывай прогревать,чтоб открылся аромат)))