Пиріжки з кабачково-капустяною начинкою в пухкому та ніжному тісті.
Потрібно:
- Кисле молоко 300 мл
- Дріжджі живі 25 г
- Вода 50 мл
- Цукор 3 ч.л.
- Сіль 1 ч.л.
- Олія 125 мл
- Борошно пшеничне 4-5 скл.
Дріжджі розвести теплою водою, додати всі інгредієнти крім борошна,розмішати. Додати просіяне борошно та замісити м'яке дріжджове тісто на кефірі чи кислому молоці.
Поставити в тепле місце, або в холодильник, або замісити в хлібопічці як у мене, та дати тісту підійти.
Ще раз обім'яти перед формуванням пиріжків.
Поки підходить тісто, приготуйте начинку.
Для начинки потрібно:
- Кабачок молодий 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Капуста 1/2 головки
- Кріп,петрушка по 1/2 в'язочки
- Сіль,перець,мускатний горіх за смаком
- Кисле молоко (кефір) 100 мл
- Олія 2-3 ст. л.
- Часник 2-3 зубчики
В каструлю мультиварки влити олію та натерти кабачок з морквою.
Додати посічену капусти та тушкувати під кришкою,періодично помішуючи до м'якості.
Додати зелень, часник та спеції, перемішати.
Влити кисле молоко та тушкувати ще 5 хвилин.
Дати начинці з кабачків і капусти охолонути.
Тісто розділити на 30 кульок. Розплескати руками кожну кульку та викласти начинку,сформувати пиріжок.
На деко з пергаментом щільно викладати сформовані пиріжки.
Змастити зверху пиріжки молоком чи яйцем та поставити деко в розігріту та вимкнуту духовку на 10-15 хвилин,щоб пиріжки підійшли.
Випікати пиріжки з овочевою начинкою при 180-200 град. 30-40 хвилин.
Дуже пухкі і смачні пиріжки з кабачково-капустяною начинкою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиТакие пушистые. Класс!
Очень-очень мое любимое тесто! С яйцом в тесте-не то!
!!! Іннуш, тертушка для овочів "аль денте"?
моя раритетная
гарні пиріжки, чудова начинка
Дякую!