Потрібно на 4 порції:
- М'ясо 500 г
- Цибуля 2 шт.
- Кабачок (маленький) 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Печериці 5-6 шт.
- Броколі 1 шт.
- Помідори маленькі 3-5 шт.
- Оливки 10-12 шт.
- Лайм солений або свіжий) 1 шт.
- Вино (Марсала) 100 мл.
- Олія 3-4 ст. л.
- Сіль,перець,тмін,хмелі-сунелі за смаком
Розігріти Сач з олією.
Свинину порізати великим кубиком, цибулю на пелюстки.
Болгарський перець порізати крупними часточками повздовж, кабачок грубими кружальцями.
В розігрітий сач викласти м'ясо та підсмажити 1-2 хвилини до зміни кольору. Поперчити та приправити спеціями. Додати цибулю і смажити ще 3-5 хвилин.
Перемішати та викласти перець з кабачком.
Влити вино.
Тим часом порізати помідори на 2-4 частини, печериці та броколі.
Броколі бажано підготувати заздалегідь:
проварити у підсоленій воді з дрібкою соди 1 хвилину.
Викласти печериці,броколі і помідори в сач, зверху додати оливки і
солений лайм. , посолити і обережно перемішати.
Взагалі,сачове готується до напівготовності овочів, вимикається і подається на стіл у сачу на підставці, де воно ще кипить і доходить до готовності.
Полити соком лимону чи лайму.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЧудове, крім останього- " доходить до готовності на столі" Хто ж це витримає — сидіти і дивитися на таку смакоту, вдихати аромати... ні, ми з'їмо "аль денте"!
Дивитися не треба, потрібно їсти! Від плити до столу за 2-3 хвилини все доходить до готовності і тримає страву гарячою ще 20 хвилин, як мінімум при якісному і справжньому сачі
А-а, хитренька, привезла собі сачик ексклюзивний...а я їхнє сачове розкладу по наших українських горшиках! Дякую тобі за соду — диво, а й справді колір зберігається!
Можна використовувати інше глиняне деко, яке можна нагрівати на плиті. Сач має смажитися, а не тушитися