Капуста по-цьому рецепту за смаком нагадує квашену, але має більш ніжний смак. З'їдається,ця смачна і хрумка капусточка, дуже швидко! Готовий салат в банках,який зберігається в холодильнику.
Потрібно на 3-х л. банку:
- Капуста (зимових сортів) 2-2,5 кг
- Цибуля 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Вода 1 л
- Сіль 2 ст. л.
- Цукор 150 г
- Часник(маленький) 1 головка
- Олія 100 мл
- Оцет яблучний(винний) 100 мл
- Перець духм'яний,горошком,лаврове листя за смаком.
Капусту нашинкувати, моркву натерти на тертушці,цибулю порізати напівкільцями.
Воду закип'ятити з спеціями,сіллю і цукром,дати покипіти 3 хвилини.
Вимкнути маринад і відразу влити олію,оцет і подрібнений ножем часник.
Гарячим маринадом залити капусту з морквою і цибулею,перемішати і поставити під гніт при кімнатній температурі на одну добу.
Дерев'яною ложкою випустити повітря 2-3 рази за добу.
Через добу перекласти салатну капусту у банку,залити маринадом та поставити в холодильник. Зручніше зберігати в літрових банках.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиБыстро, вкусно, надо сделать
Сделай! Муж брал на рыбалку...сначала съели всю капусту