Таратор-холодний суп, популярний в літній час в Болгарії та Македонії.
"При такой густой жаре..." ))) - саме те,що треба!
Потрібно:
- Огірок свіжий 5-6 шт.
- Часник 3 великих зубчика
- Горіхи грецькі ),5 склянки
- Сіль,перець за смаком
- Зелень(кинза,кріп,петруша,базилік) 0,5 пучка
- Кисле молоко,кефір,йогурт 1 літр
- оливкова олія 1 ст.л.
Огірки почистити та дрібно нарізати.
Часник роздавити ножем та подрібнити горіхи.
Викласти в ступку та додати олію,сіль з перцем.
Розтерти все в ступці до пастоподібної суміші.
Викласти порізані огірки, часниково-горіхову пасту, подрібнений базилік( в оригіналі-кріп) в каструлю.
Залити кислим молоком,добре перемішати таратор та поставити в холодильник мінімум на 2 години.
Подають таратор охолодженим замість першої гарачої страви або разом з другою стравою.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями