Ніколи не переймалася тим, щоб все було ідеально красиво! Головне для мене,щоб смачно! Тому пропоную найпростіший спосіб приготування для тих, хто любить "яйця пашот". А особливо, якщо їх потрібно не одне зварити, а одразу: два, три, чотири, п'ять...
Ніякої плівки, пергаменту, оцту, воронки у воді чи пашотниці і т.д. Все набагато простіше!!!
Потрібно:
- Широка каструля 1 шт.
- Вода в каструлі 8-10 см
- Куряче яйце шт. за потребою
Воду довести до кипіння і зменьшити вогонь.
Вода має не вирувати, а бульбашки повільно мають підніматися з дна каструлі.
Яйце розбити в мисочку, якщо не впевнені,що при розбивані в каструлю-жовток залишиться цілим. Ну і в мисочці можна оглянути яйце:)
Вилити яйце в каструлю.
Не потрібно занурювати миску у воду, просто вилити яйце ближче до води.
Головне - яйця повинні бути свіжими, а вода ніколи не повинна кипіти
Зробити теж саме з остальними яйцями.
У мене три яйця-пашот, які варились одночасно. Якщо вам потрібно за один раз зварити більше яєць-пашот, візміть каструлю з більш ширшим дном, щоб яйця почували себе вільно.
Пашировати яйця три хвилини.
Нікуди не відходьте від плити. Навіть на фото видно,яке яйце вже потрібно діставати і без годинника, але всерівно час засікайте,щоб не переварити жовток!!!
Через 3 хвилини потрібно витягти яйця-пашот шумівкою, по тій самій черзі, як занурювали у воду.
Яйце складається з жовтка і білка, а білок складається із густого (довкола яйця) і рідкого (біля шкаралупи), лахміття рідкого білка залишиться у воді. Викласти яйця пашот на декілька секунд на паперовий рушник,щоб увібрав зайву воду.
Подавати яйце-пашот одразу гарячим на сніданок з грінкою, тостом, сендвічем чи у салаті.
Можна зверху яйце-пашот приправити спеціями і травами за смаком.
Яйце-пашот це м'який кремоподібний жовток, оповитий яєчним білком.
Живіть смачно і просто!
Комментарии
следить за комментариямиВищий клас
! У тебе так просто
, можу тільки уявити, як воно вийде у мене
! Але завтра обов'язково спробую
!
Спробуй,все буде гуд! уважно читай інструкцію


Иннуш, а воду подсолить не нужно?
нет! просто вода без ничего! Солить и приправлять будешь уже готовое яйцо-пашот
Красиво!
Я использую наисвежайшие яйца (до 3-х суток) и в воду добавляю чайную ложку 9% уксуса.
найсвежайшие-это Плюс! Уксус-это Минус! Андрей,попробуй без уксуса.. нежнее вкус,вкуснее и все получается

Все гениальное — просто! И ты нам это каждый раз доказываешь! Спасибо, Инночка, за такой простой и понятный МК!