Цей рецепт лежав в мене роздрукований 6 місяців і чекав своєї черги....після цього як спробувала шматочок цієї смакоти я зрозуміла, що це один із найсмачніших пляцків, які я пекла з вишнями. Рецепт від Вікторії Попін.
Основа:
- борошно 210 г.
- какао 50 г.
- масло вершкове 135 г.
- цукор 150 г.
- яйця 1 шт.
- молоко 50 мл.
- Верхній шар:
- масло вершкове 125 г.
- цукор 200 г.
- яйця 2 шт.
- борошно 90 г.
- розпушувач для тіста 1 ч.л.
- кокосова стружка 200 г.
- молоко 2 ст. л.
- вишні 400 г.
- ром 3 ст. л.
Спочатку готуємо наші вишні, миємо і витягуємо кісточки.
і дно прямокутної форми потрібно застелити пергаментом, а боки змастити вершковим маслом. Духовку розігріти до 180 ᵒС.
Спочатку ми повинні спекти нижній шар (основу). Отже готуємо: какао потрібно змішати з борошном. Масло збити з цукром до пухкої консистенції.
До масла додати яйце і молоко й збивати до повного поєднання інгредієнтів.
Додати сухі інгредієнти і збити все разом.
Викласти тісто у підготовлену форму і розрівняти лопаткою. Повинен вийти доволі тонкий шар тіста.
Поставити форму з тістом до розігрітої духовки і пекти 15-18 хвилин. Поки тісто добре схопиться. Дістати тісто з духовки і залишити його вистигати.
Вишні помістити в невеликий посуд й довести до кипіння. Зняти з вогню.
Для другого шару пляцка, вершкове масло збити з цукром до пухкої консистенції.
До масла додати по одному яйця і молоко й збивати до повного поєднання інгредієнтів.
Кокосову стружку змішати з борошном та розпушувачем і додати до масла з яйцями й добре вимішати.
Вишні добре відцідити та разом з ромом ( я його не додавала) додати до тіста. Вимішати все разом.
Викласти тісто на спечений шоколадний шар пляцка і знову поставити в розігріту духовку (180С).
Пекти пляцок 40-50 хвилин, дістати пляцок з духовки і залишити на 10 хвилин у формі.
Пляцок обережно дістати з форми і залити звичайним розтопленим шоколадом на водяній бані або помадкою за власним рецептом.
Комментарии
следить за комментариямиГарний пляцок. Дуже люблю випічку з вишнею. У нас також вишня поспіла, а ще черешню не всю переробили, гарячий ягідний сезон.
Дякую,Катя В нас вже вишня майже закінчується)
Саме найкраще поєднання : вишня та шоколад. гарний рецепт, забираю у КК.
А тут ще дуже пасує кокосова стружка дякую і чекаю на враження
Оксана, вибачте. Замість 5 нажала на 4.
Буває, в мене також таке .Для мене це не головне головне, щоб рецепт комусь пригоди вся і було смачно