Опара: Змішати дріжджі, 1 ст. л.
борошна та цукор, залити все теплим молоком та ретельно перемішати до повного
розчинення. Миску накрити і поставити в тепле місце на 20 хв.
Цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на рослинній олії до щоб вона стала м’якою та повністю охолодити.
В глибокій мисці змішати опару, яйце, сіль, сметану, та цибулю.
Поступово додати борошно( борошна може піти більше або менше потрібно дивитись по густоті тісту.) Вимісити м'яке тісто.
В кінці додати олію. Тісто накрити рушничком і залишити підходити. Через 30 хв. тісто обім’яти і залишити ще на 15 хв. Знову тісто обім’яти.
Сформувати хлібину, покласти на деко, застелене пергаментом. Накрити рушником і залишити на 15 хв. підходити.
Зробити на хлібині надрізи змастити олією, посипати насінням льону та соняшника.
Поставити в розігріту до 190 ° С духовку на 40 хв. Вийняти хліб з духовки, накрити рушником і дати охолонути впродовж 1 год.
Комментарии
следить за комментариямиДуже люблю домашній хліб! А цибуля надає аромат м'ясного пирога!
і я люблю, але одне погано, неможливо від нього відірватись. Хочеться ще і ще!!!
чудовий хліб
Дякую Катя, мій перший хліб.
А если чеснок выдавить на этапе прожарки лука?
не знаю, вперше приготувала, і вирішила одразу поділитись. Ви можете поексперементувати.
Хлебушек прекрасный ! И блог конкурсный, но условия конкурса — выбрать одну из предложенных картинок и добавлять в конкурсные рецепты! Скорее выбирай желаемый подарок и добавляй в комменты