Справжнє диво,а не коржі!
З тістом дуже легко працювати його можна розкачувати до прозорості і безкінечності! Завдяки деяким секретам, про які я розкажу, менше ніж за годину у Вас буде 12 ідеальних хрустких і тонких коржів для торта "Наполеон".
Потрібно на 12 коржів диаметром 24 см:
- Маргарин "Слойка" 250 г
- Борошно пшеничне 4 скл.
- Яйце куряче 1 шт.
- Оцет 9% 1 ст. л.
- Коньяк(не обов'язково) 2 ст. л.
- Вода холодна 100-150 мл
Борошно з маргарином перетерти руками або у чаші блендера.
Взяти 250 мл склянку і вбити в стакан яйце, добре розмішати виделкою (не збивати).
Додати до яйця коньяк (коньяк можна замінити ромом,віскі,горілкою або взагалі не додавати)
та наповнити склянку до самого верху холодною водою.
Вилити вміст склянки до перетертого борошна (я використовую хлібопіч)
та замісити листкове тісто для коржів.
Загорнути тісто для коржів на наполеон харчовою плівкою та винести на холод на 2 години.
А тим часом приготувати інструменти для праці)))
Склянку з водою і пензликом, пергаментний папір, дечки на яких будуть випікатися коржі, роз'ємне кільце і кришку від каструлі чи сковороди з гострими краями.
Діаметр кришки і кільця має бути однаковим( в мене 24 см)
Роз'ємне кільце нам знадобиться пізніше,
розказую...
Тісто потрібно розділити на 12 рівних частин.
В мене вага кожного кусочка 85-90 г
Доречі, мені краще працювати з не дуже холодним тістом,тому після розрізання на куски в холодильник не ставлю.
Приклеїти пергамент водою до столу,щоб не їздив (про цей спосіб мені розказала наша невістка з Ужгорода,дякую їй!)))
Викласти на пергамент кусок тіста,приплюснути
та розкачати качалкою в тонкий пласт (1 мм) круг діаметром більше за 24 см.
Перший раз побачила,що пергамент розтягується)))
Таке тісто на пергаменті можна розкачувати до бескінечності,воно не рветься,якщо десь підлипає можна притрусити борошном,в мене не липло.
Думаю,що якщо добре постаратися,то з кількості цього тіста(1 кг) при бажанні можна розкачати і 24 тонесеньких коржа.
Покласти на тісто кришку і придавити або прокрутити.
Тісто має вирізатися.
Якщо немає такої кришки,то можна взяти тарілку чи дно роз'ємної форми і обвести кругом неї ножем,але це займе більше часу.
Тісто проколоти виделкою.
На фото видно, що воно дуже тонке і просвічується,але це не межа)))
Викласти тісто разом з пергаментом на деко.
Я викладаю на перевернуте догори дном деко і випікаю при 200 град. 8 хвилин кожен корж.
Якщо є можливість, випікайте одразу по 2 коржа,тоді значно економиться час і електроенергія чи газ)))
За 8 хвилин, доки печуться коржі я розкачую,вирізаю і проштрикую виделкою ще 3 шт. коржів.
Випечений корж залишити до остигання на пергаменті.
Обрізки тіста потрібно буде сховати від помічників, бо не буде чим присипати торт)))))
Зняти корж з пергаменту обережно,бо крихкий і викласти на решітку чи плоску тарілку.
Обрізки від коржа скласти в чашу блендера, їх потрібно буде подрібнити і використати на присипку "Наполеона"
Ось такі в мене вийшли гарні та,як на мене, ідеальні коржі
для ідеального торта "Наполеон". І чого я раніше не пекла їх,всеж так просто і швидко)))
Доречі,такі коржі можна використовувати і для солених закусочних тортів.
Далі буде..... не переключайтесь!))))
Мастер -клас по формуванню ідеального торта"Наполеон"
вже тут!
Комментарии
следить за комментариямиСтолько лайфхаков! Спасибо тебе, дорогая Фея! И с наступающим Новым Годом!
И тебя,Женечка! но это еще не все
Классная идея с приклеиванием пергамента. Спасибо. С наступающим Новым Годом!
Всегда пожалуйста! И Вас с наступающим!
Я на пергаменте для медовика коржи обычно катаю, и обрезаю с помощью тарелки и ножа, а вот с крышкой - отличная идея! Беру твои коржи в КК. Этот рецепт теста отличается от моего, интересно с ним поработать. Так что спасибо огромное, Инночка!
Этот рецепт у меня еще с 90-х записан в кулинарной тетради. Такой себе эконом вариант,но легкий в работе. У нас когда-то в 90-х продавали домашние торты на рынке,рецепт оттуда Я считаю,что в Наполеоне самое главное коржи как можно тоньше и крем как можно вкуснее и много-много