Найсмачніший зі всіх тонких лавашів. Готувала лаваш з чого було, для Чашушулі, тому не збиралась виставляти рецепт... але передумала, коли його спробувала, дуже смачний.
На другий день моя дочка вже готувала подвійну порцію)))
Потрібно на 6 штук:
- Кисле молоко 1 скл.
- Сода 1/2 ч.л.
- Цукор 1 ч.л.
- Сіль 1,5 ч.л.
- Олія 2 ст. л.
- Борошно пшеничне
- 2-2,5 склянки
Кисле молоко чи кефір прогріти в емалірованій мисці до 40 градусів разом з цукром,олією і сіллю. Додати соду та зачекати, коли вона погаситься у кислому молоці. Миску краще взяти глибоку, щоб кефір "не побіг" через верх при реакції з содою.
Додати просіяне борошно і замісити м'яке тісто, повільніше,як на вареники. Накрити плівкою та залишити на 15 хвилин.
Розділити тісто на 6 частин. Стільницю змастити олією і розкатати тоненько тісто.
Сковороду нагріти на середньому вогні, викласти тісто в суху прогріту сковороду.
Пекти тонкий лаваш з обох боків по 1-2 хвилини.
Гарячі лаваші складати в пакет для харчових продуктів, додатково можна гарячі окропити водою.
Коли лаваші остигнуть - використовуватити за призначенням :)
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиКлас
! А хто такий Чашушулі? (люблю такі назви
, навіть намагалася спекти німецький хліб тільки через назву — Пумперникель
)
Замечательный лаваш. А у меня он почему-то не получается тоненьким и вкусным.
по-этому рецепту не получается?
Нет, конечно. Этот только увидела, буду пробовать.
Ну, если исходить из того, что класический лаваш делается из муки и воды... то ожидать чего-то особо вкусного нестоит
Как когда-то сказал мой племяшик — "тетя Женя накормила меня какими-то салфетками"!
Домашний лаваш выгодней покупного
. А на кисляке точно ещё и вкуснее
.
Приготовила и получилось! Больше на воде лаваш не готовлю, только на кислом молоке. Спасибо.