Лаваш тонкий на кислому молоці в сковороді

Автор: richinna 17 Декабря 2017
Лаваш тонкий на кислому молоці в сковороді
Найсмачніший зі всіх тонких лавашів. Готувала лаваш з чого було, для Чашушулі, тому не збиралась виставляти рецепт... але передумала, коли його спробувала, дуже смачний. 
На другий день моя дочка вже готувала подвійну порцію)))

Потрібно на 6 штук:

  • Кисле молоко 1 скл.
  • Сода 1/2 ч.л.
  • Цукор 1 ч.л.
  • Сіль 1,5 ч.л.
  • Олія 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне
  • 2-2,5 склянки
Кисле молоко чи кефір прогріти в емалірованій мисці до 40 градусів разом з цукром,олією і сіллю. Додати соду та зачекати, коли вона погаситься у кислому молоці. Миску краще взяти глибоку, щоб кефір "не побіг" через верх при реакції з содою. 
Додати просіяне борошно і замісити м'яке тісто, повільніше,як на вареники. Накрити плівкою та залишити на 15 хвилин. 
Розділити тісто на 6 частин. Стільницю змастити олією і розкатати тоненько тісто. 
Сковороду нагріти на середньому вогні, викласти тісто в суху прогріту сковороду.
Пекти тонкий лаваш з обох боків по 1-2 хвилини. 
Гарячі лаваші складати в пакет для харчових продуктів, додатково можна гарячі окропити водою. 
Коли лаваші остигнуть - використовуватити за призначенням :) 

Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 17 Декабря 2017
# 0

Клас! А хто такий Чашушулі? (люблю такі назви, навіть намагалася спекти німецький хліб тільки через назву — Пумперникель)

richinna 18 Декабря 2017
# 0

про Чашушулі,згодом

SvetlanaAnikanova 17 Декабря 2017
# 0

Замечательный лаваш. А у меня он почему-то не получается тоненьким и вкусным.

richinna 18 Декабря 2017
# 0

по-этому рецепту не получается?

SvetlanaAnikanova 18 Декабря 2017
# 0

Нет, конечно. Этот только увидела, буду пробовать.

richinna 19 Декабря 2017
# 0

Ну, если исходить из того, что класический лаваш делается из муки и воды... то ожидать чего-то особо вкусного нестоит

konfairy 19 Декабря 2017
# 0

Как когда-то сказал мой племяшик — "тетя Женя накормила меня какими-то салфетками"! 

richinna 20 Декабря 2017
# 0

И что, даже ничего не завернула в салфетку? Давился ребенок?  

konfairy 20 Декабря 2017
# 0

konfairy 19 Декабря 2017
# 0

Домашний лаваш выгодней покупного. А на кисляке точно ещё и вкуснее.

richinna 22 Декабря 2017
# 0

SvetlanaAnikanova 23 Декабря 2017
# 0

Приготовила и получилось! Больше на воде лаваш не готовлю, только на кислом молоке. Спасибо.

richinna 27 Декабря 2017
# 0

На здоровье! Очень рада

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014