Це дуже бюджетний варіант пирога з шпинатом , думаю що доступні продукти усім і виходить досить смачно.
Ингредиенты
- борошно пшеничне 200 г.
- олія оливкова 50 г.
- вода холодна 50 г.
- сіль 1/2 ч.ложки
- шинка або шпондер 150 г.
- твердий сир 150 г.
- Шпинат свіжий 250 г.
- яйця 6 шт.
- сметан 100 г
Готуємо тісто: борошно змішати з сіллю.
Збити міксером оливкову олію з холодною водою.
Влити олію в борошно і замісити тісто, покласти в холодильник на 10 хвилин.
Для начинки: шпинат крупно нарізати, обсмажити на сухій сковороді до випаровування вологи.
Розкачати тісто в круглий тонкий пласт, (форма діаметром 26 см). Викласти тісто у форму притискаючи до країв. Викладаємо начинку: шар шинки або шподера нарізаний соломкою,
Заливаємо яєчної сумішшю пиріг та
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 40 хвилин. Дати пирогу постояти 5 хвилин. Виймаємо пиріг з форми, нарізаємо на шматочки і подаємо до столу.
Комментарии
следить за комментариямиСкоріше б вже підростав шпинат — так хочеться спробувати!
В нас вже почався сезон шпинату, дуже його багато на базарі
Люблю заливні пироги!
А чому таке велике фото оливкової олії зі всіма деталями?! Знаю,что адміністрація сайту не любить зайву рекламу в рецептах, краще більше пошагових приготування
Це точно не реклама просто забула сфотографувати цей крок приготування, але це не проблема я потім заміню якщо потрібно
Апетитний пиріг
Дякую,Катя Дуже простий та смачний
Забрала в КК! Очень люлблю подобные пироги и шпинатик на грядке уже подрастает...
ДякуюВін дцже швидко готується і досить смачний