Гортаючи мамину записну книжечку з забутими кулінарними рецептами, мене зацікавили солоні палички зі шкварками. Вирішила обов"язково їх спробувати, тим більше, що шкварочки у мене залишилися після того, як топила смалець для приготування цибуляних коржиків з маком. Як виявилося, палички виходять дуже крихкі та смачні. Чудовий варіант до пива!
Так у мене топилися шкварочки.
Для приготування паличок 2 склянки перемелених шкварочок перетираємо з 3,5 склянками борошна, додаємо щіпку солі та 2 ч.л. цукру. 2 яйця збиваємо з 200 г сметани та з"єднуємо цю масу з борошном та шкварками.
Замішуємо тісто. Я взяла половину інгрідієнтів, то ж тіста має бути удвічі більше.
Тісто необхідно розкатати досить тонко, посипати крупною сіллю, долонями трішки вдавити її у тісто та порізати у вигляді паличок (можна фігурно).
Випікати у добре розігрітій духовці на протязі до готовності. Це десь 15-20 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямимы шкварки и так с пивком употребляем, а теперь побалую мужа еще и такой вкусняшкой. +5
Так, в маминих та бабусиних зошитах з рецептами можна багато чого знайти смачного
+5!
Из самого простого набора продуктов и такая вкуснятина! Спасибо за рецепт!
Попробую... спасибо за рецепт!
Надо пробовать!
Всем на здоровье!!! Пробуйте с удовольствием
Очень вкусное печенье!!!