Свистуни - смажені коржики-пампушки з часниковим ароматом, які подаються до
червоного, з
еленого або
капустняко-борщу.
Також можна подавати до перших страв замість хліба.
Потрібно:
- Кефір(кисле молоко) 1 скл.
- Сода харчова 1/2 ч.л.
- Сіль (адигейська) 1 ч.л.
- Борошно 2 скл.
- Олія 1 ст. л.
Соду змішати з квасним молоком та залишити на 10 хвилин.
Додати до кефіру сіль адигейську та борошно, замісити м'яке тісто, змастити олією, накрити та залишити відпочити 20 хвилин.
Розкотити корж товщиною 0,5 см
порізати на трикутники чи ромбики.
Смажити свистуни на олії чи в олії (кому як подобається) з обох сторін до золотої скоринки.
Я використовувала сковороду-гриль, щоб свистуни увібрали в себе меньше олії.
Гарячими свистуни посипати подрібненим часником, струсити,щоб аромат часнику охопив кожен свистун та подавати до борщу або до перших страв замість хліба.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямимммм, і мені відразу захотілось і свистунів і борщу)))
Це добре! Дякую!
Зразу захотілося їх спробувати з борщиком
Пробуйте на здоров'я!