Бальзамічний соус- це смачний соус,який готується дуже просто:
бальзамічний оцет випаровується вдвічі і стає густим. Гвоздика, кориця, та інші спеції за смаком додаються для аромату, а мед або цукор для додання кисло-солодкого присмаку. Бальзамічний соус добре підходить для заправки салатів, риби і м'яса. Ну і для прикраси страв)))
Потрібно:
- Бальзамічний оцет 150 мл
- Кориця 2 палочки або 1 ч.л.
- Гвоздика 5 шт.
- Ялівець ягоди (можевельник) 5 шт.
- Бадьян 1 зірочка
- Мед 1 ст. л.
- Цукор 1,5 ст. л.
Бальзамічний оцет вилити в скляну каструлю та через розсікач випарювати на повільному вогні,додавши всі спеції.
Можна зробити замір дерев'яною шпажкою,щоб знати коли бальзамічний оцет випарується на половину.
Після того,як бальзамічний оцет зі спеціями випарується на половину перевіряємо рідину на тягучість: якщо за ложкою тягнеться ниточка довжиною приблизно 1,5 см, то смакова заправка готова.
Якщо Ви переварили бальзамічний соус, то вона тягнеться, не перериваючись. Тоді його можна розвести бальзамічним оцтом 1 ч. чи ст.л.,але краще слідкувати.
Процідити бальзамічний соус через сито.
Після остигання бальзамічний соус стає ще густішим.
Смак і аромат бальзамічного соусу підвищує апетит і смакові якості страви.
P.S.Гарно малювати бальзамічним соусом ще навчуся))) бо вже знаю як))):
Для візерунків соусом потрібно звернути лист пергаментного паперу конусом,затиснути рукою краї і влити в нього бальзамічний соус. Відрізати 2-3 мм від вершини конуса («носик»). Видавити тягучий соус на намічені місця, малюючи візерунки.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиХочу попробовать
Обязательно! Будет как в лучших ресторанах