Якось прийшлося купити мені цілу курку заради курячої грудки,якої не було в крамничці внаявності. Перший раз,признаюсь чесно, мені потрібно було розробити курку і вирізати з неї куряче філе,як в магазині.Зате навчилася розробляти курчу тушку на частини,хочу показати і тим,хто цього ще не робив.
Курячу тушку потрібно обсмалити,я використовую портативний газовий балончик.
Помити курку та пошкребти ножем.
Відрізати кінцівки ніг по суглобу.
Положити курку грудкою вниз і ОБОВ'ЯЗКОВО видалити куприкову залозу!!!
Яка може надати неприємного аромату і смаку курячому бульйону.
Залозу і кінцівки курячих ніг я викидаю.
Все остальне,що залишилось в курячій тушці придатне в їжу. Перевернути курку на спину.
Спочатку з курячої тушки потрібно вирізати курячий жир.
Курячий жир вирізається дуже легко.
Далі потрібно відрізати курячі стегенця.
Відтягнути курячу лапу в сторону,так щоб натягнулася шкірка.
Прорізати по натягнутій шкірі.
Взяти курячу лапу ближче до тушки.
І вивернути назовні, так щоб показалася кісточка.
Відрізати куряче стегно за кісткою по прямій одним рухом.
Теж саме зробити з другою лапою курки.
Відкласти курячі стегна на тацю разом з курячим жиром.
Повернути курку крилами до себе, курка так і лежить на спині.
Відтягнути крило,надрізати ножем і відрізати по суглобу.
З крилами мені було трошки важче працювати.
Тепер курячу тушку поставити шиєю вниз.
Посередині розрізати по ребрам.
Та відділити курячий каркас від грудки.
Знати з курячої грудки шкіру,це робиться легко за допомогою пальців рук і ножа,щоб підрізати плівку.
Курячий жир можна стопити або порізати і смажити щось на ньому.
В курячу шкіру можна загорнути рулет і запекти і т.д.
Ось куряча грудка без шкіри.
Щоб відділити від грудної кісточки куряче філе,потрібно надрізати грудку трохи лівіше середини повздовш грудки.
Так як і в курячій крамничці з маленьким хвостиком курячого м'яса)))
Теж саме зробити з правим курячим філе.
Ось і розроблена курочка на частини: 2 стегна,2 крила,2 курячих філе.
Куряче крило розрізати на три частини.
Кінчик крила обрізати по суглобу на бульйон.
Комментарии
следить за комментариямиЛак магнітний?)
з цим питанням краще до моєї манікюрниці
А підборка непогана
дякую!