Домашній яблучний натуральний оцет.
Як виявилося, готується дуже просто тільки потрібен час для кінцевого результату.
Я готую яблучний оцет в квартирі восени,тоді не розводиться "кислотна мошка" і до Різдвяних Свят уксус вже дозріває.
На основі яблучного оцту можна зробити:
малиновий оцет, ч
орничний,
м'ятний,
базиліковий і
т.д.
Потрібно на 3-х л.банку:
- Яблука 1,5 кг
- Цукор 130 г
- Вода очищена 1,5 л
Яблука (мікс,які маєте) помити, видалити середину і натерти на тертушці з великими вічками.
Скласти яблука в банку, додати цукор та залити очищеною водою,перемішати дерев'яною ложкою.
Якщо яблука солодкі, цукор можна зменьшити до 100 грам.
Зав'язати банку марлею або закрити кришкою з дірочками. Вдягнути на банку чорний мусорний пакет і поставити в темний, а якщо готуєте восени то і в теплий шкафчик.
Я готувала, ще оцет з айви і тримала банки в шкафчику, де є батарея.
Через добу оцет має забродити. Його потрібно кожен день на протязі 14-20 днів мішати дерев'яною лопаткою.
Через три тижні процідити рідину і віджати.
Злити яблучну рідину(молоде вино))) в чисту 3-х літрову банку і поставити на 2 місяці в тепле темне місце, і не чіпати. Через 60 днів на поверхні утворюється оцтова матка, на зразок чайного гриба-це показник якості оцту.
Ще раз процідити яблучний оцет від осаду, злити в скляні бутилки і зберігати в прохолодному місці. Вихід 1,5 літра.
Про користь натурального яблучного оцту знають всі, тому готуйте і будьте ЗДОРОВІ!
Комментарии
следить за комментариямиДякую.Дуже потрібний рецепт.
Да, благодаря тебе, Иннуш, у меня уже почти всё самодельно-натуральное
! С меня — шоколадка
!
Тормоз, я, тормоз

! Рецепт уже в ерновиках, может завтра получится с пошаговыми
.
я минулого року спробувала зробити , але мені чомусь не сподобався результат......
а мене результат порадував
а айвовий,то взагалі бомба!
С айвой по такому же принципу?
чуть иной, я выставлю сегодня-завтра
А ты всё колдуешь!
Полезный рецеп! У моей мамы яблочный уксус вообще из холодильника не выбывает
я довольна тоже,что у меня он теперь будет всегда
Иннуш, у меня белый налив на подходе, как думаешь, ст0ит из него попробовать?
Жень,я в яблоках не очень шарю... но лучше всего подходят сладкие сорта яблок
Ну, я, как обычно
, попробую, а там посмотрим, что получится
.
Стоит банка 3-х литровая под марлей в шкафчике
, пахнет яблоками
. Иннуш, а зачем в черном пакете держать? Может просто в темном месте?
вообще-то его лучше в глиняной посуде держать, но можно и в очень темном шкафчике если не открываешь часто