Зелена ароматизована сіль з базиліком, часником та петрушкою.
Зберегти аромат літнього запашного базиліку можна завдяки солі, якою потім соляться страви, яким потрібно додати базилікового смаку. Також така сіль добре підходить до італійських соусів, які готуються до пасти чи піци.
Потрібно:
- Базилік свіжий 60 г
- Петрушка зелена 15 г
- Сіль крупна(кам'яна або морська) 170 г
- Часник 5 зубчиків
Базилік я сію на підвіконні і на балконі, він росте у мене всюди і різний)) гігантський, лимонний і т.д.
Восени я його зрізаю, ті пагони які ще молоді і не цвіли ставлю у воду,щоб пустили корінчики,а потім знову висаджую у грунт. Таким чином в мене базилік росте майже круглий рік. Остальні листочки базиліку сушу (крім гігантського) або роблю базилікову сіль... чим ми зараз з вами і займемся)))
Листя базиліку скласти в чашу блендера, додати трішки петрушки та зубчики часнику.
Все подрібнити в блендері та викласти в ємність, в якій буде зручно розтирати сіль із зеленню.
Додати до зеленої маси сіль
і перетерти сіль з базиліком до однорідності,щоб сіль ввібрала в себе сік і аромат зелені.
Викласти сіль на деко застелене пергаментом
та сушити в духовці з привідкритою дверкою біля 1 години при 60 град.
Зняти суху базилікову сіль з пергаменту і подрібнити.
Зберігати зелену базилікову запашну сіль в герметичній ємності.
Використовувати за смаком.
Смачних Вам страв та нових ідей!
Базилікова сіль дуже добре доповнить страви з круп "Жменька" :)
Комментарии
следить за комментариямиКакое фото, Инна!
Я базилик в рыбные блюда добавляю — такая соль прекрасно подошла бы!
Спасибо,Дорогая! у тебя же огород есть, если выращиваешь базилик,тогда уборка грядок с базиликом прекрасно воплощается в базиликовую соль как у меня уборка балконных грядок
Да, Иннушик, с твоей подачи в доме обычной соли скоро не останется! У меня петрушки море, наверно, тоже на соль переработаю! Фото классное, и фон бесподобный! Твой муж дизайнер?
ну да))))) Спсибо,Женя! перерабатывай на здоровье