Я цей рецепт знайшла в неті з такою назвою, тільки в оригіналі він з яблуками та сливами. Вказано, що це німецька кухня.
Ингредиенты
- Тісто:
- сир домашній 200 г.
- олія 7 ст. л.
- щіпотка солі
- яйце 1 шт.
- цукор 75 г.
- борошно 300 г.
- розпушувач тіста 15 г.
- молоко (при необхідності) 2 ст. л.
- Начинка:
- фрукти 700 г.
- Штрейзель:
- борошно 110 г.
- масло 100 г.
- цукор 100 г.
- горіхи або халва 100 г.
До сиру додати олію, сіль, яйце та цукор. Перемішати.
Додати борошно з розпушувачем. Якщо тісто виходить досить густе, тоді додати молоко.
Викласти нарізані фрукти, шкіркою вниз та втиснути їх у тісто.
Приготувати штрейзель. Масло можна розтопити або брати холодне. Масло, цукор та борошно перемішати руками.Додати подрібнені горіхи або халву.
Викласти зверху на тісто. Я забула додати халву, тому потім просто посипала нею пиріг.
Випікати у розігрітій духовці при 180С - 30 хвилин. Потім збільшити температуру до 250С і ще пекти біля 5-10 хвилин - до зарум"янення штрейзеля.
Смачного!
На наступний раз додам трошки більше цукру до тіста, але це все залежить від смаку.
Комментарии
следить за комментариямиЗ персиками дуже сочна та смачна випічка! І мені теж подобаються німецькі та австрійські пироги з ягодами та фруктами! Спробую твій пиріг, коли дозріють персики( бо у мене пізні)
Дякую,Женя
Зробила з яблуками та сливами. Дуже смачне та ніжне творожне тісто вийшло! Дякую за рецепт)
На здоров"я! Дякую за довіру та фотозвіт Супер, дуже приємно, що вам сподобалося)))
О, якій гарний у вас пиріг! Вчасно нагадали, треба терміново пекти, бо вже і мої персики закінчуються!
Женя, спробуй, це дуже смачно