Це рецепт від Зоряни Івченко, дуже смачний вийшов. Його можна робити із свіжої і замороженої вишні,з продуктів що переважно є у всіх в холодильнику. Дуже рекомендую спробувати приготувати таку смакоту до чашки чаю чи кави.
Ингредиенты
- борошно 350 г.
- яйця 4 шт.
- цукор 300 г.
- сметана 200 г.
- масло 200 г.
- вишня 600 г.
- цедра лимона 1 ст. л.
- розпушуват тіста 2.5 ч.л.
- коньяк 2 ст. л.
Вишню вимити, перебрати, видалити кісточки. Посипати вишню 3 столовими ложками цукру і скропити коньяком. Прибрати в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Збити яйця із залишками цукру до біла.
Додати розм'якшене вершкове масло, і знову збити.
Додати сметану, цедру лимона і добре перемішати.
Всипати просіяне з розпушувачем борошно, перемішати.
Форму для кексу змастити вершковим маслом або викласти в неї папір для запікання. Помістити в форму тісто.
Зверху помістити вишню без соку.
Випікати кекс з вишнею в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин.
Комментарии
следить за комментариямице моє улюблене тісто для кексів з дитинства
Дуже мені сподобалося, спробувала маленький шматочок і отримала море задоволення, дуже ніжне
Класно, що можна готувати з різними фруктами
Очень аппетитный кекс. Я по очень похожему рецепту пеку пирог с консервированными вишнями, только не добавляю цедру и коньяк в вишни.
Дякую, Світлана Я думаю, що без них теж виходить дуже смачно
И моё любимое тесто, только я с яблоками делала! Ароматное, масляное, и коньяк я тоже добавляю (когда-то полбутылки настоящего армянского в выпечку извела, кто ж знал, что он особенный, настоящий)
, обязательно попробую