Торт "Горішник з Праліне"

Автор: richinna 14 Декабря 2016
Торт \
Смачнючий і ніжний горіховий торт з Праліне, основними інгредієнтами якого є курячі яйця і горіхи, цукор, але майже без борошна. Репетиція до 16-ти ліття)))

Для одного коржа потрібно:

  • Білок яєчний 3 шт.
  • Цукор (без верху) 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне (під ніж) 1 ст. л.
  • Горіхи грецькі (фундук,мигдаль,арахіс) 50 г
  • Сік лимону 2-3 краплі
Готувати і випікати потрібно по одному коржу. Розігріти духовку доо 180град. Жовтки відділити від білків. 
Збити білки з цукром в чистій і сухій мисці (емалірованній або скляній), починаючи з меньших обертів міксера. Коли з'явиться "м'яка піна" капнути 2-3 каплі соку лимону і збивати збільшуючи швидкість.
Білки збивати до густих і еластичних піків. 
Якщо білки перебити, то вони почнуть осідати і стануть клаптями,тому слідкуйте і краще не добити,ніж перебити.
Всі горіхи подрібнити, загалом їх має бути 200-250 г 
Відсипати 50 г в окрему суху мисочку та додати борошно.
Змішати горіхи з борошном.
Додати до збитих білків та легенько вимішати зверху до низу.
Дуже ніжно до однорідності.
На якісному пергаменті для випічки намалювати круг діаметром 20-22 см і перевернути намальованим до дечки. 
Викласти білкове тісто та випікати в духовці при 180 град. 25-30 хвилин.
Корж має бути м'яким і пружинити по-середині. Залишити корж на пергаменті до зборки торта.
 
Так спекти всі три коржі.

Для крему потрібно:

  • Жовток яєчний 9 шт.
  • Цукор (з верхом) 9 ст. л.
  • Ванільний цукор 20 г
  • Борошно 5 ст. л.
  • Молоко 350 мл
  • Масло вершкове 150 г
Жовтки збити з цукром і ванільним цукром.
Всипати просіяне борошно,збити.
Влити молоко і збивати до легкої білої піни. 
Поставити миску на середній вогонь та інтинсивно помішуючи вінчиком заварити крем. 
Не давати закипіти,щоб жовтки не зварилися!
Заварний яєчний крем має бути досить густим. 
Тест: якщо провести пальцем із зовнішньої сторони ложки, то крем не повинен зійтися назад.
Положити на крем харчову плівку,щоб не утворювався конденсат та залишити до повного остигання.
Вершкове масло кімнатної температури додати до холодного крему і збити заварний крем міксером. Відправити крем в холодильник для охолодження. 
Зробити праліне.

Для Праліне потрібно:

  • Цукор 200 г
  • Горіхи подрібнені 50-100 г
На сковороду висипати цукор та поставити на повільний вогонь.
Коли цукор почне танути, легенько лопаткою перемішати.
Та дати карамелі стати однорідною Часто мішати не потрібно, два-три рухи лопаткою від краю до середини.
Всипати до карамелі горіхи, перемішати.
Підготувати кусок пергаменту.
Карамель з горіхами прогріти 2 хвилини.
Викласти праліне на пергамент та розрівняти лопаткою, залишити до остигання.
Праліне від'єднати від пергаменту.
Поламати на куски та скласти у ступку чи подрібнити іншим способом. 
У мене ступка велика, гранітна,  об'ємом 700 мл
Подрібнити праліне в крихту. 
О,Боже! який аромат....
Тепер потрібно зібрати торт.  
На блюдо викласти смужки пергаменту.
Зняти з пергаменту один корж та викласти на блюдо. Корж м'який і дуже ніжний.
Змастити 1/3 заварного крему.
Посипати 1/3 праліне. 
Знову корж, крем, праліне і ще раз- корж, крем, праліне.
Витягнути з під торту пергамент.
Такий горішник можна подавати одразу.
А можна дати просочитися в холоді. 
Смачний,ніжний та легкий горіховий торт з праліне.  
Ви ще такого не смакували,впевнена! Спробуйте,рекомендую! 
Ще буду експерементувати..... 

Смачного!
50

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 15 Декабря 2016
# 0

О, повеяло Парижем! Пралине, ах! Искусительница! С 16летием тебя!

richinna 15 Декабря 2016
# 0

Спасибо,Дорогая! Это была репетиция))) Есть у меня новая идея на счет этого тортика, на воскресенье буду печь Это  Анюте 16 в воскресенье

Zmeychka 15 Декабря 2016
# 0

Браво, Инночка! Вижу ты всерьёз взялась за эксперименты в кондитерке. Обалденный торт!   Читая каждый шаг рецепта, я уже представила этот сногшибательный вкус! 

richinna 16 Декабря 2016
# 0

Спасибо,Яночка! То ли еще будет

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014