Досить гостра і пекельна страва кавказької кухні з яловичини і овочів.
Але ж смааааачноооо!
Потрібно:
- Яловичина (телятина) 1 кг
- Цибуля 3-5 шт.
- Перць болгарський(різнокольоровий) 3-5 шт.
- Помідори 0,5 кг
- Зелень петрушки і базиліку по 1 в'язочці
- Хмелі сунелі 2 ч.л.
- Часник сушений 1 ч.л.
- Перець чорний , кумін (мелені) по 0,5 ч.л.
- Шафран 1 дрібка
- Олія 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Аджика (гостра) 200 мл
- Коріандр мелений 0,5 ч.л.
Яловичину порізати крупним кубиком. Додати хмелі-сунелі, сушений часник, чорний мелений перець, коріандр, кумін і гостру аджику (кавказьку, грузинську)
Перемішати м'ясо зі спеціями, додати оливкову олію.
Цибулю 3 шт. порізати крупними пелюстками
Додати до телятини та пом'яти руками або використати маринатор. Залишити маринуватися 20 хвилин.
Включити мультиварку на програму "тушкування"
Викласти яловичину з цибулею і маринадом.
Зверху викласти помідори і тушкувати, доки м'ясо і помідори не пустять сік, хвилин 15.
Зверху викласти болгарський перець. , Тушкувати ще 40 хвилин.
За 5 хвилин до закінчення програми додати сіль, подрібнену зелень петрушки і базиліку, шафран.
Комментарии
следить за комментариямиСмачненьке чашушулі. І моєї нелюбимої кінзи немає.
Свіжа кінза-це дефіцитна зелень в нашому регіоні,її тля з'їдає, у нас вона в насінні — т.т. коріандр
Здається, її аромат відлякує все живе (це моє, особисте). У мене сарафан цілий день грядку з кінзою нагадував — тільки поруч проходила. Яка у вас тля ненажерлива. А от коріандр мені дуже подобається. Сьогодні хочу зробити лаваш. А завтра вже збираюсь на "охоту" за телятиною (дуже замало її у нас взимку, тільки свинина та різна птиця, кролі, нутрії). А якщо чашушулю загорнути у лаваш? ... Знаю, ти напишеш — "Тобі можна все!"
Я ще збиралась дописати, що найсмачніше чашушулі буде без рису загорнуте в лаваш
Вкусно!