Закусочний торт з млинців «Сонячний Ярило»

Автор: prixnok 17 Марта 2013
Закусочний торт з млинців «Сонячний Ярило»

Чудовий конкурс – просто гріх не взяти участь! Обираючи своє конкурсне блюдо, я вирішила піти по самому простому шляху…

 Масляна, весна, сонце… Навіть млинці подібні до сонечка на весняному небі… Чому б і ні?- подумала я. І складові для млинцевого тіста я вирішила обрати також сонячні – побільше яєць та жовтенького пшона ТМ «Жменька». Довелося, звичайно, погратися доки за допомогою кавомолки перетворила його на борошно…

 У Масляну неділю вже не можна нічого м’ясного, тож начинки для свого пирога я вирішила зробити не м’ясні.

 То ж прошу – вашій увазі пропоную закусочний торт з млинців «Сонячний Ярило» (уточнюю: міфологічний Ярило – божество весняного сонця).

Для наших сонячних млинців необхідно:

  • 1 л молока
  • 500 г борошна
  • 500 г пшона ТМ «Жменька»
  • 200 г вершкового масла
  • 12 яєць
  • 6 ч.л. цукру
  • сіль
  • олія для смаження

Пшоно, як я  вже писала, необхідно змолоти на кавомолці. 

Для приготування млинців вершкове масло нагріти в сотейнику. Як тільки почне розтавати, зняти з вогню і дочекатися, щоб воно розтануло. Окремо змішати борошно та мелене пшоно з цукром і сіллю (не переборщіть із сіллю та цукром – пересолені млинці виходять бліді, а при надлишку цукру вони швидко твердіють). Додати яйця і ретельно збити вінчиком, щоб не було грудочок. Поступово влити молоко. Замісити млинцеве тісто до консистенції рідкої сметани. В кінці додати тепле масло. Щоб тісто було однорідним, бажано збити його за допомогою міксера.

Розігріти сковорідку, змастити олією і посмажити тонкі млинці.

 

На широке блюдо викласти млинець і змастити його приготованою з домашнього сиру начинкою.

 

Нам знадобиться:

  • 250 г домашнього сиру
  • гілочки свіжого кропу
  • сіль, перець за смаком

 Для цього перетираємо сир з сіллю, перчимо та добавляємо подрібнену зелень кропу. Гарно перемішуємо.

Далі готуємо ще одну начинку – «сонячну» і досить пікантну - з відвареного пшона ТМ «Жменька», тушкованого гарбуза й часнику.

  •  3 ст.л. пшона ТМ «Жменька»
  • 200 г гарбуза
  • 3 зубчики часнику

 Часник пропустити через прес, додати до пшона та гарбуза та збити на блендері. Можливо, досить незвичайне поєднання, але смак виходить фантастичний.

Так ми чередуємо, змащуючи млинці начинкою з сиром, а потім з пшоном. Розрахувати кількість млинців та начинки потрібно так, щоб верхній млинець змастити «сонячною» начинкою – це буде обличчя нашого Ярила.

Розмалюємо ми його пізніше.

Тепер нам необхідно змайструвати промінці нашого сонця. Промінці у нас будуть також з начинкою – спаржою у вершково-грибному соусі.

 Для приготування цієї начинки нам необхідно:

  • 1 цибулина
  • 300 г замороженої спаржі
  • 200 г шампіньйонів
  • 500 мл вершків
  • 1 ст.л. вершкового масла

 Цибулю порізати кубиками та обсмажити у вершковому маслі. Через деякий час до цибулі додати дрібно порізані гриби, посолити та смажити до готовності. Потім до цибулі з  грибами додати вершки, а коли вони закиплять – спаржу. На слабкому вогні тушкувати овочі, весь час помішуючи, доки вони не збільшаться у об’ємі. Посолити за смаком.

 

Коли спаржа захолоне, начинити нею млинці, розрізані навпіл та звернути їх ріжком. Ця начинка надзвичайно смачна на ніжна на смак, так що можна сміливо наробити таких промінців якомога більше!

 

Коли промінці будуть готові, викласти їх навколо вже готового пирога на наше блюдо.

 

Потім із залишків млинців я вирішила вирізати тоненькі смужечки та сплести косички.

Косичками оформити пиріг, виклавши їх навколо «обличчя» нашого сонця.

 

Ну і нарешті, саме «обличчя». Надати йому живого образу можна за допомогою, наприклад, кетчупу, що я і зробила. Вийшло досить символічно.

 

Прикрасити наш сонячний пиріг я вирішила маслинами та зеленню.

Пиріг вийшов досить святкой і дуже смічний! З Масляною!!! 

105

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Zmeychka 18 Марта 2013
# +1

Очень интересно! Столько всего в одном блюде!

prixnok 18 Марта 2013
# 0

На будь-який смак))) Дякую!

julinka 18 Марта 2013
# 0

дуже яскраво

prixnok 18 Марта 2013
# 0

Хотілося, щоб сонечко виглядало як справжнє і навіть зігрівало! 

Полианна 18 Марта 2013
# 0

Яке диво в Вас вийшло, справжній символ Сонця! Щиро дякую за Вашу творчість та старанність!

prixnok 18 Марта 2013
# 0

Надзвичайно мені приємно читати такі коментарії... ДЯКУЮ!!! 

Ольга FSN 18 Марта 2013
# 0

Яке чудове сонечко!!! 

prixnok 18 Марта 2013
# 0

І повірте — дуже смачне! Дякую Вам!

Ксюша 18 Марта 2013
# 0

prixnok 18 Марта 2013
# 0

МашаИлюша 18 Марта 2013
# 0

Как красиво

prixnok 18 Марта 2013
# 0

Дякую! 

bela 21 Марта 2013
# +1

Поздравляю с победой!!! Оформление блюда просто восхитительное, обязательно попробую повторить ваш шедевр +5

prixnok 21 Марта 2013
# 0

ДЯКУЮ! Дуже приємно!  А готувати його зовсім нескладно — обов"язково спробуйте! Удачі!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014