Батат з пікантним соусом

Автор: richinna 11 Августа 2018
Батат з пікантним соусом
Якщо Вам скажуть, що батат-це солодка картопля, не вірте. Батат-це самий корисний овоч, який немає ніякого відношення до картоплі. Помаранчевий батат має дійсно солодкий смак, але за структурою і смаком більше схожий до гарбуза і моркви. Запечений батат смачний як самостійна страва, та ще смачніший він з моїм авторським гостро-кисло-пряним соусом. Поєднання солодкого з гострим і кислим розворушить Ваші рецептори смаку, які надовго запам'ятають цей смак. 
  1. Помийте батат щіткою, зріжте верхівку.
  2. Викладіть на фольгу, змастіть оливковою олією і додайте 1/3 лимону, головку часнику і розмарин. 
  3. Загорніть фольгу і запікайте в духовці при 230 град. на верхньому і нижньому нагріві 40-60 хвилин (залежить від розміру батату)
Фундук підсушіть в духовці на дечці біля батату декілька хвилин. 
Через 30 хвилин достаньте часник.
Наріжте перець чилі (можна маринований) і свіжий базилік.
Подрібніть в ступці фундук, додайте запечений часник і сіль, розітріть в кашку.
Додайте 1 ст.л. соку лимону і 1ч.л. гірчиці в зернах. 
Влийте по 1 ст.л. оливкової і кукурудзяної олії, перемішайте.
Додайте чілі і базилік.
Тоненько наріжте імбирні цукати, додайте до соусу і перемішайте.
Запечений батат розділіть на куски виделкою чи ложкою, викладіть на блюдо і змастіть гарячий батат вершковим маслом.
Посипте помаранчевий батат свіжим розмарином. 
Подавайте батат з пікантно-кисло-пряним соусом. 
Викладіть соус на батат і повільно смакуйте. 
Живіть Смачно! 
25

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
SvetlanaAnikanova 12 Августа 2018
# 0

Я вже два роки для себе вирощую трохи батату. Дуже цікавий овоч, і на смак і як рослина. Тільки у мене він не померанчевий. Я його жарю, як картоплю. Згодна з Вами, що на картоплю він не дуже схожий. Як отримаю свій врожай, то приготую за Вашим рецептом.

richinna 13 Августа 2018
# 0

Я теж вирішила його вирощувати, але буду саме солодкий вид, з ним можна багато експерементувати і для солодких і для солоних страв згодиться. Ну і в помаранчевому саме більше знаходиться бека-каротину.

SvetlanaAnikanova 18 Августа 2018
# 0

Ось так він виглядає, коли росте, дуже плетиста рослина.

richinna 19 Августа 2018
# 0

Доречі, молоде листя батату  можна використовувати в салат

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014