Фламмкухен - страва ельзаської кухні, щось подібне до піци чи відкритого пирога, з гострим смаком і добре смакує до пива чи вина. Фламмкухен зазвичай готується на тонкому дріжджовому тісті, а у мене смачний, лінивий і швидкий вариант-на хлібі. Готується з простих продуктів, а смакота...ммммм...
Потрібно:
- Хліб 1/2 буханки
- Яйце куряче 2 шт.
- Суміш пряних трав 1-2 ст. л.
- Молоко 100 мл
- Сир кисломолочний 150 г
- Сметана жирна 100 мл
- Кетчуп чилі 2-3 ст. л.
- Цибуля 1-2 шт.
- Копчена грудинка (бекон) 120 г
- Сіль,цукор,чорний мелений перець за смаком
Деко застелити фольгою чи пергаментом, змастити олією. Хліб порізати на квадрати товщиною 1 см, якщо хліб не квадратний,то краще взяти серединку від круглого хліба. Яйця збити з травами, додати молоко та занурювати кусочки хліба викладаючи на деко. Відправити деко з хлібом в розігріту духовку на 7-10 хвилин при 230 град.
Кисломолочний сир перемішати і розтерти зі сметаною і сіллю.
Додати до сирної маси кетчуп чилі.
Або звичайний кетчуп чи пасту і перець чилі.
Цибулю нарізати пелюскою, посолити, поперчити і поцукрити.
Нарізати копчену грудинку чи бекон тоненькими смужками.
Перемішати разом з цибулею.
На хліб рівномірним шаром викласти сирну масу.
Зверху посипати цибулею з беконом.
Запікати фламмкухен в духовці при 200 град. на верхньому і нижньому нагріві 30-40 хвилин. Подавати теплим...
краще до холодного пива )))
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиО, це — для мене! Як казав містер Фог з одного мультфільму: "Используй то, что под рукою и не ищи себе другое!" Із того, що майже завжди є в холодильнику, виходит така класна закуска! А ще обожнюю такі назви!
Так, закуска дуже смачна виходить, що навіть з першого погляду на простий набір продуктів, не подумаєш
И с тестом не надо возиться.
С тестом еще не пробовала, но чую нутром, что на сером хлебушке вкуснее.