Смачний гарнір з гречки, який має незвичайний смак і аромат. Такий гарнір може бути, як з м'ясом так і пісним.
Готується гречка швидко і просто,прямо на сковороді.
Потрібно:
- Гречка 1,5 скл.
- Олія 2-3 ст.л.
- Цибуля 1-2 шт.
- Цукор 2 ч.л.
- Морква 1 шт.
- Чорнослив(краще без кісточки) 10-15 шт.
- Мускатний горіх(тертий) 1 ч.л.
- Сіль,перець за смаком
- Вода +- 2 скл.
Гречку перебрати,помити та відкинути на сито,щоб стекла вода.
Підсушити гречку на широкій сухій сковороді,помірному вогні постійно помішуючи. Добре прогріти гречку,щоб гречка була гарячою і почала легенько потріскувати, як зернята)))
Обережно не спаліть!
Влити в гарячу підсушену гречку 0,5 склянки холодної води.
Розрівняти і накрити кришкою.
Залишити гречку набухати.
Візьміть іншу сковороду.
Олію прогріти ( якщо гарнір немає бути пісним) з вершковим маслом.
Додати до олії порізану цибулю та посипати цукром.
Карамелізувати цибулю з цукром до прозорості.
Додати до цибулі натерту моркву.
Мускатний горіх натерти на мілкій тертці.
Чорнослив краще взяти без кісточки і порізати соломкою ( в мене з кісточкою).
Додати до зажарки чорнослив і мускатний горіх.
Влити трішки води до зажарки і тушкувати 2-3 хвилини.
Додати зажарку з чорносливом до гречки в сковороду.
Посолити та поперчити гречку в сковороді. Перемішати гречку із зажаркою і чорносливом.
Залити гречку водою. Вода має бути нарівні з гречкою.
Накрити сковороду з гречкою і чорносливом кришкою,довести до кипіння, зменьшити вогонь та готувати гречаний гарнір під кришкою 15-20 хвилин,доки гречка не вбере в себе воду.
Якщо в мене до гарніру немає нічого м'ясного, я додаю м'ясну тушонку до гречки в кінці готування.
Смачний і запашний гречаний гарнір в сковороді.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиВсе время готовлю гречку и рис в сковородке, очень удобно уже и забыла, когда кастрюлю в последний раз использовала. С тушенкой (в моем случае домашней) — это классика у нас, а вот с черносливом не пробовала ещё.