Паста з соусом Аматрічана

Автор: richinna 7 Сентября 2016
Паста з соусом Аматрічана
Аматрічана - італійський соус, основними компонентами якого є свиняча щоковина гуанчале, сир пекоріно і помідори. Названий на честь містечка Аматріче в провінції Рієті регіону Лаціо. 
Я замінила подібними інгридієнтами, які доступні в Україні, та вийшли дуже смачні спагетті з соусом Аматрічана. 

Потрібно на 3 порії:

  • Спагетті з твердих сортів пшениці 300 г
  • Сіль, оливкова олія за смаком
У велику каструлю налити воду та посолити. 
Поставити на вогонь і дати закипіти. 
Додати ложку оливкової олії і варити спагетті за інструкцією.

Для соусу Аматрічана:

  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Цибуля невелика 1/2 шт.
  • Перцюга (свіжа) 1 г
  • Баки (щоковина) копчені 150 г
  • Базилік свіжий 15 листочків
  • Біле вино 50 мл
  • Сіль,чорний перець за смаком
  • Овечий сир (бринза) 6 ст. л.
  • Томатний свіжовичавлений сік 500 мл
  • Базилік свіжий для подачі
Оливкову олію розігріти та додати нарізану цибулю та перцюгу. Потушкувати до прозорості цибулі.
Додати в сковороду порізані кубиком або смужками копчені баки.
Смажити декілька хвилин,щоб розтопився  жир з щоковини.
Влити біле сухе вино та дати випаруватися алкоголю. 
Додати до сковороди нарізаний свіжий базилік.
Все легенько перемішати 
та влити томатний сік або розім'яті з соком помідори по-італійськи. Посолити та поперчити соус Аматрічана. Вимкнути через 2 хвилини.
Зварені спагетті відкинути на друшляк та повернути в каструлю.
Вилити соус Аматрічана до пасти та перемішати, прогріти 1-2 хвилини.
Подавати пасту з соусом Аматрічана посипавши овечим сиром та свіжим базиліком. 

Краще в теплій тарілці для пасти, якої в мене ще поки немає((( 

Також рекомендую приготувати пасту з соусом Карбонара.


Смачного!
20

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
richinna 7 Сентября 2016
# +1

А ось і тарілочка-МРІЯ для пасти  

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014