Закуска з баклажанів та кабачків

Автор: richinna 25 Августа 2016
 Закуска з баклажанів та кабачків
Смачна і пікантна закуска з баклажанів і кабачків, сподобається всім, як в якості закуски, гарніру до м'яса чи на бутерброд з маслом. 
Для тих хто не любить баклажани,які в цій закусці дуже схожі на смачні мариновані гриби,пропоную замаринувати кабачки.

Потрібно:

  • Баклажан 3 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Кабачок(молодий) 2 шт.
  • Часник 1 велика головка
Баклажани очистити та порізати повздовж товщиною 3-5 мм. Мені повезло,баклажани молоденькі без кісточок.
Пересипати баклажани сіллю складаючи шарами.
Залишити баклажани пересипані сіллю на 20-30 хвилин,щоб пустили сік та відійшов соланін.
Змастити сковороду олією та припустити баклажани з обох боків. Їх не потрібно смажити,а тільки дати змінити баклажанам колір і стати прозорити чи жовтими. 

Я використовую сковороду гриль, тоді баклажани і кабачки беруть меньше олії.
Складати баклажани шарами перекладаючи тонко порізаним часником.
Кабачки теж припустити на сковороді з обох боків.
Попередньо кабачки солити не потрібно.
Складати кабачки до баклажан перекладаючи шарами з часником.

Приготувати маринад:

  • Вода 1 скл.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Оцет яблучний 75 мл
  • Цукор коричневий(тростниковий) 3-4 ч.л.
  • Лаврове листя 3-4 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Перець духмяний 7 шт.
Дати воді закипіти та додати сіль,цукор і спеції. Кип'ятити маринад 3 хвилини та влити оцет, дати закипіти та вимкнути вогонь. 
Залити гарячим маринадом овочі та залишити доповного остигання. Закрити кришкою та поставити баклажани та кабачки маринуватися в холод на одну добу.
Такою закускою з баклажанів і кабачків можна сміливо пригощати гостей,зробивши канапки під міцні напої )))
Смачна закуска з баклажанів та кабачків, добре зберігається в маринаді в холодильнику до 2-х тижнів. 






Смачного!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Oksana_sadova 25 Августа 2016
# 0

Це якраз для менеЛюблю такі страви

richinna 26 Августа 2016
# 0

Завжди радаНа здоров'я!

Zmeychka 26 Августа 2016
# 0

Отличный рецепт, Инночка! Утащила в КК!  У меня все любят подобные маринованные закуски

Кстати, в вот таких белых баклажанах, как у тебя, практически нет горечи: моя мама уже несколько лет выращивает их специально для консервации.

richinna 26 Августа 2016
# 0

На здоровье,Яночка! На счет горечи,я тоже заметила, сегодня пошла еще 2 кг прикупила

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014