Смачна та ароматна картопля варена у запашному маринаді. Таким способом можна варити картоплю,як у шкірці так і без неї, головне щоб вона була великими кусками та не розварилася. Також така картопля добре підходить для пісного столу,вона смакує навіть без інших добавок.
Потрібно:
- Картопля 1 кг
- Цибуля велика 1 шт.
- Лаврове листя 2 шт.
- Перець духмяний горошком 2-3 шт.
- Гвоздика 1 шт.
- Чорний перець горошком 5-6 шт.
- Кріп(в розетках) 2-3 шт.
- Сіль за смаком
Картоплю помити та розрізати навпіл, як на фото,обрізати кінчики.
Кінчики обрізаються для того,щоб зручно було викладати картоплю на блюдо,тоді вона не качається по тарілці.
У воду додати всі спеції та сіль і варити маринад 5 хвилин.
В гарячий маринад занурити нарізагу картоплю.
В мене цибуля молода, я залишила один шар верхнього лушпиня та воно разом з кропом надало жовтий колір маринаду)
Варити картоплю в запашному маринаді до готовності. Не переваріть картоплю!
Зварена картопля смакує без інших добавок та добре підходить до пісного столу,вона вже запашна, ароматна та смачна... але можна ще придобрити картоплю олією (маслом) зеленню та часником...
Доки вариться картопля в маринаді, потрібно приготувати ароматну заливку для картоплі.
Розтопити в каструлі вершкове масло з оливковою олією, додати до масла
зелень та вимкнути.
Викласти до зелені з маслом гарячу картоплю, легенько підкинути.
Додати подрібнений часник, ще раз підкинути та одразу подавати ароматну варену картоплю в запашному маринаді.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариями