Рис з овочами і креветками

Автор: Galyna 12 Января 2010
Рис з овочами і креветками

Такий собі варіант "полегшеного" варіанту різотто. Простіше готується і легше засвоюється — за рахунок того, що не на бульйоні і без вина.
Тим не менш вийшло смачно. Може бути самостійною стравою або гарніром.

Візьмемо:
1,5 склянки рису
400 гр креветок
півклубня селери
2-3 середніх морквини
2 цибулини
3 зубчики часнику

Селеру і моркву натремо на великій тертці

Наріжемо кубками цибулю

Подрібнимо часник

Пасеруємо цибулю, додаємо і обсмажуємо часник, додаємо моркву і селеру. Насипаємо приправи. Смачно виходить, якщо смажити на нерафінованій кукурудзяній олії.  В кінці додаємо креветки, все перемішуємо і перекладемо в каструлю. Висипаємо зверху рис, перемішуєм
Заливаємо окропом. Води має бути на 1 палець вище рису.

Готуємо на сильному вогні, доки вода не википить з поверхні страви, потім робимо меншим вогонь, накриваємо кришкою — ще  близько десяти хвилин.

Смачного!

 

70

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Саша 12 Января 2010
# 0
Красиво!
# 0
Не любители риса должны оценить такое блюдо! Мы рис едим мало, на наш взгляд он безвкусный. Жаренную марковку с луком можно съесть с чем угодно!!!. А тут креветки еще Думаю в таком представлении рис пойдет на ура!
Galyna 13 Января 2010
# 0
Крiм моркви з цибулею мене також порадувала наявнiсть селери в цiй стравi. Користь селери всiм вiдома — роблю з неi сiк i салати, але знаю зовсiм мало застосувань для селери в гарячих стравах.
Toll 21 Января 2010
# 0
amaranth 4 Ноября 2012
# 0

оригинально и просто!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014