Скумрія дуже корисна риба.
Вікторія Попін, автор цього рецепту, вказує, що таким чином можна готувати любу рибу, зокрема й оселедця. Не бійтеся високої температури приготування. При короткому але інтенсивному по температурі приготування , риба виходить соковитою. Головне не перетримати.
Ингредиенты
- скумбрія 2 шт.
- мелена паприка 1 ст. л.
- оливкова олія 3 ст. л.
- сіль до смаку
- лимон для подачі
Духовку розігріти до 200 ᵒС. Скумбрію добре помити й обсушити паперовим рушником.
Викласти на робочу поверхню шкіркою донизу.
У невеликому посуді змішати паприку та оливкову олію.
За допомогою пензлика змастити отриманою пастою скумбрію.
Викласти рибу у жаротривкий посуд змащений тонким шаром олії і посолити до смаку.
Запікати 10-12 хвилин, в залежності від роботи духовки. Риба повинна повністю пропектись.
Комментарии
следить за комментариямиЛюблю скумбрію і як я її тільки не готую.У мене дуже багато рецептів її приготування. Такого ще не бачила. Беру у КК. Дякую.
Я по такому рецепту перший раз готувала, чоловікові дуже сподобалася така рибка Дякую,Світлана
І я не пробувала скумбрію з паприкою. Обов'язково приготую!
Маю надію, що сподобається.Дякую,Женя
Колись думала,що та паприка що продається у нас в магазинах -то паприка після угорської паприки і закарпатської,розумію що то далеко не паприка
Впевнена,що рибка цікава вийшла