Скумбрія,як і люба риба любить легку цитрусову кислинку... цитрусові можна замінити фруктовими... журавлиною, наприклад.
Смачно і цікавіше,ніж з лимоном.
Потрібно:
- Скумбрія 1 шт.
- Часник 3 зубчика
- Сметана 5 ст. л.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Журавлина(заморожена) 3-4 ст. л.
- Трави для риби 1 ст. л.
- сіль за смаком
Рибу розморозити, помити та видалити нутрощі і зябра.
Зробити надрізи по хребту.
Нарізати часник пластинками та вставити в розрізи.
Залишки часнику нарізати та закласти в черево скумбрії.
Приготувати сметанно-гірчичний маринад.
Гірчицю змішати з сметаною.
Додати до суміші для риби трави і сіль.
Змастити маринадом скумбрію з усіх сторін і в черевній порожнині.
Журавлина в мене заморожена, ні одна ягода так добре не зберігається в морозилці, як журавлина.
Засипати журавлину в черево - 1-2 ст.л.
Викласти скумбрію на подвійну фольгу, зробити з фольги човник. Обкласти рибу журавлиною.
Залишити маринуватися на 20 хвилин.
Запікати скумбрію з журавлиною в сметанно-гірчичному маринаді 25 хвилин при 180 град. прикривши фольгою, та під грилем 10 хвилин відкривши фольгу.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиОй, с лимоном скумбрию делали, а вот чеснок не добавляли. Думаю, он очень кстати! Красивая у тебя получилась золотая рыбка! Ароматная наверно! А клюкву я обожаю во всём
P.S. Маникюрчик, как всегда, супер!
ага,под клюкву!
Я чеснок практически всегда добавляю к рыбе,он никогда не мешает.
Особенно в селедке вспомнила только-что свой рецепт,спасибо тебе Женя!
http://www.chef.com.ua/recepty/Zakuski/seld-marinovannaya-s-chesnokom-2567.html#.VgGDElYyWWw
Обязательно приготовь!!!!!!
Любимая рыбка! С клюквой ещё не пробовала...
У меня еще есть один просто бомбезный рецепт скумбрии и очень простой, я сама обалдела от результата,могу в личку написать,бо чтоб на сайт выставить — фотку забыла сделать заглавную,приболела совсем голова не варит.
Янусик,сегодня повторила,ради тебя! Завтра выставлю!
Я чекатиму)
Саме збиралась сходити до супермаркету за скумбрією
Жду с нетерпением! Спасибо!