Овочева заправка до перших страв на зиму (без стерилізації)

Автор: richinna 19 Сентября 2016
Овочева заправка до перших страв на зиму (без стерилізації)
Така заправка добре зберігається при кімнатній температурі в прохолодному місці. 
Додається взимку до перших страв,дуже зручно і швидко,зажарку не потрібно робити і солити страву не потрібно,достатньо буде 1 ст.л. заправки на 2-2,5л каструлю супу. 
Також можна додавати до гуляшів,тушених овочів,голубців, а можна і підсмажити в зимку до борщу разом з буряком... тощо. 
Ще можна до заправки додавати улюблену зелень.

Потрібно:

  • Сіль кам'яна (не йодована) 500 г
  • Морква очищена 500 г
  • Ратунда(болг.перець) очищена 500 г
  • Помідори 500 г
  • Цибуля 500 г
Моркву натерти на крупній тертушці. 
Помідори, ратунду чи болгарський перець перебити блендером або на м'ясорубку. 
Теж саме зробити з цибулею. 
А можна погратися і все нарізати соломкою. 
Також можна додати по 150 г зеленої петрушки та кропу (я не додаю).
Всі овочі змішати та додати сіль, ще раз перемішати та дати постояти 30 хвилин. 
Підготувати стерилізовані банки та капронові кришки, які розпарюються. 

Розкласти заправку зі свіжих овочів по банкам та закрити стерилізованими розпареними кришками. Така заправка добре зберігається при кімнатній температурі. 
При додаванні в перші страви не забувайте,що заправка дуже солена і можливо перші страви додатково не потрібно буде солити. 


Смачних Вам перших страв!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
AERHY55 29 Сентября 2016
# 0

лучше, чем этот рецепт не найти. Очень вкусно и аппетитно! спасибо за рецепт

richinna 28 Декабря 2016
# 0

Сьогодня відкрила першу баночку... прекрасно зберіглася при кімнатній температурі!не запліснівіла,не забродила,не скисла! Але солила суп заправкою,солі взагалі не додавала!

gutka 28 Декабря 2016
# 0

отже, будемо наступного сезону запасатись))) а то газ дууууууууже дорогий

richinna 29 Декабря 2016
# 0

richinna 15 Января 2017
# 0

Яке ж це всетаки диво,а не заправка!!! Як полегшує життя і насичує літніми ароматами страви. 
Тепер буду експерементувати з різними видами,щоб на всякі страви була... десь може не потрібно перцю,а десь помідор... дуже проста у використанні і без заморочок

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

баклажаны баклажаны с сыром баклажаны с фаршем в духовке блюда из свеклы бутерброд видео видео рецепт видео рецепты видеорецепт вкусно грибы жареная картошка жареные баклажаны жареные кабачки завтрак закуска запеканка запеканка из кабачков запеканка из куриной печени из кабачков из свеклы кабачек кабачки кабачки в духовке кабачки под сыром кабачки рецепты кабачковая запеканка кабачок капуста картофельная лепешка картошка котлеты коул слоу куриная грудка куриная печень куриное филе курица курка молодая капуста овочі овощи огурцы омлет печень помидоры редис рецепт рецепты из свеклы рулет из лаваша с сыром рыба салат салат из свеклы салат коул слоу салат со свеклой свекла свиний стейк сендвич синие стейк стейк из свинины стейк на ксточц суп сэндвич сэндвич с яйцами твердый сыр хот дог хот-дог чиабатта шампиньоны яичница
Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014