Якщо Вам скажуть, що батат-це солодка картопля, не вірте. Батат-це самий корисний овоч, який немає ніякого відношення до картоплі. Помаранчевий батат має дійсно солодкий смак, але за структурою і смаком більше схожий до гарбуза і моркви. Запечений батат смачний як самостійна страва, та ще смачніший він з моїм авторським гостро-кисло-пряним соусом. Поєднання солодкого з гострим і кислим розворушить Ваші рецептори смаку, які надовго запам'ятають цей смак.
- Помийте батат щіткою, зріжте верхівку.
- Викладіть на фольгу, змастіть оливковою олією і додайте 1/3 лимону, головку часнику і розмарин.
- Загорніть фольгу і запікайте в духовці при 230 град. на верхньому і нижньому нагріві 40-60 хвилин (залежить від розміру батату)
Фундук підсушіть в духовці на дечці біля батату декілька хвилин.
Через 30 хвилин достаньте часник.
Наріжте перець чилі (можна маринований) і свіжий базилік.
Подрібніть в ступці фундук, додайте запечений часник і сіль, розітріть в кашку.
Додайте 1 ст.л. соку лимону і 1ч.л. гірчиці в зернах.
Влийте по 1 ст.л. оливкової і кукурудзяної олії, перемішайте.
Тоненько наріжте імбирні цукати, додайте до соусу і перемішайте.
Запечений батат розділіть на куски виделкою чи ложкою, викладіть на блюдо і змастіть гарячий батат вершковим маслом.
Посипте помаранчевий батат свіжим розмарином.
Подавайте батат з пікантно-кисло-пряним соусом.
Викладіть соус на батат і повільно смакуйте.
Живіть Смачно!
Комментарии
следить за комментариямиЯ вже два роки для себе вирощую трохи батату. Дуже цікавий овоч, і на смак і як рослина. Тільки у мене він не померанчевий. Я його жарю, як картоплю. Згодна з Вами, що на картоплю він не дуже схожий. Як отримаю свій врожай, то приготую за Вашим рецептом.
Я теж вирішила його вирощувати, але буду саме солодкий вид, з ним можна багато експерементувати і для солодких і для солоних страв згодиться. Ну і в помаранчевому саме більше знаходиться бека-каротину.
Ось так він виглядає, коли росте, дуже плетиста рослина.
Доречі, молоде листя батату можна використовувати в салат