Харісса

Автор: richinna 22 Августа 2017
Харісса
Харісса - гострий пастоподібний соус червоного кольору з перцю чилі (іноді висушеного або в'яленого) і часнику з додаванням коріандру, зіри, солі і оливкового масла. Іноді в пасту додають солодкий перець,томати, оцет, м'яту, лимонний сік, оливки, пелюстки троянди. Соус використовують в супах, м'ясних і рибних стравах, подають до кускусу, рису і макаронних виробів, піци, бутербродів і обов'язково готують із харіссою - шакшуку.

Потрібно:

  • Перцюга 2 шт.
  • Перець болгарський сушений 4-5 ст. л.
  • Насіння перцю болгарського(сушеного і меленого 1 ст. л.
  • Паприка (копчена сушена) 1 ст. л.
  • Часник 5 зубч.
  • Сіль 1 ч.л.
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 60 мл
  • Коріандр 1 ч.л.
  • Насіння тміну чи зіри 1 ч.л.
Я використовувала сушений болгарський перець, насіння з болгарського перцю(підсушене в духовці та перемелене)  і свіжу(заморожену) перцюгу без насіння. 
Скласти все у високу ємність, додати коріандр, сіль, часник та насіння тміну.
Влити олію та вичавити сік лимону.
Все перебити блендером до пастоподібного стану.
Зберігається паста Харісса в холодильнику в закритій ємності до 2-х місяців. 

Смачних Вам страв!
35

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 22 Августа 2017
# 0

Яскравий і за кольором, і за смаком! А дошка на фото справжня? Треба спробувати сушений солодкий перець перевести у свіжий, цікаво, скільки його брати.

richinna 27 Августа 2017
# 0

Дошка справжнісенька десь з мого року 

konfairy 27 Августа 2017
# 0

timtatka 23 Августа 2017
# 0

Який колір, яка консестенція........ммм обожнюю все гостре, до КК

richinna 27 Августа 2017
# 0

Дякую, ця паста урізноманітнює страви і насичує смаком і гостротою

gutka 8 Сентября 2017
# 0

Супер, також люблю гостреньке. Сьогодні треба перцю гострого придбати і приготувати.

richinna 10 Сентября 2017
# 0

дякую! 

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014