Йогуртова заправка до салату

Автор: richinna 10 Августа 2017
Йогуртова заправка до салату
Йогуртова заправка менш калорійна і більш корисніша ніж майонез. Спробуйте додати до натурального йогурту різні спеції та дещо за смаком і заправка набуде цікавого смаку, нічим не гіршого за звичний майонез. Експерементуйте-це смачно і корисно :)

Потрібно:

  • Йогурт натуральний (без добавок) 350 мл
  • Оливкова і кукурудзяна олія по 1 ст. л.
  • Сіль 1/2 ч.л.
  • Гірчиця лагідна 1 ч.л.
  • Гірчиця французька 1 ч.л.
  • Цедра лимону (жовта) 1 ч.л.
  • Часник 1-3 зубчика
  • Лимон 1/4 шт.
  • Суміш перців за смаком
  • Мед (рідкий) 2 ч.л.
  • Сумак (спеція для салатів) 1 ч.л.
Я готую йогуртову заправку прямо в пляшці, в якій продається 500 мл йогурту. 
150 мл я відлила на запіканку з цвітної капусти. 

Вилила до йогурту олію.
Додала всі спеції, мед, вичавила сік лимону та  часник.
Також додала сумак. 
Закрутила кришку і добре потрусила бутилку 1-2 хвилини. 
Заправляти йогуртовою заправкою овочеві салати, особливо смакують заправлені салати з буряка. 
Зберігати йогуртову заправку до салату в холодильнику. 

Смачного!
30

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
konfairy 10 Августа 2017
# 0

konfairy 10 Августа 2017
# 0

Іннуш, я таку заправку (тільки без йогурту) теж зробила у баночці, та потім, потихеньку із листями салатів дві або три баночки сама і з'їла. Спочатку доїдала залишки у баночці, і понеслася....Зупинилася, коли почала макати скориночки житнього хліба. Твоя заправка вона така, самодостатня і дуже-дуже смачна.

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014