Йогуртова заправка менш калорійна і більш корисніша ніж майонез. Спробуйте додати до натурального йогурту різні спеції та дещо за смаком і заправка набуде цікавого смаку, нічим не гіршого за звичний майонез. Експерементуйте-це смачно і корисно :)
Потрібно:
- Йогурт натуральний (без добавок) 350 мл
- Оливкова і кукурудзяна олія по 1 ст. л.
- Сіль 1/2 ч.л.
- Гірчиця лагідна 1 ч.л.
- Гірчиця французька 1 ч.л.
- Цедра лимону (жовта) 1 ч.л.
- Часник 1-3 зубчика
- Лимон 1/4 шт.
- Суміш перців за смаком
- Мед (рідкий) 2 ч.л.
- Сумак (спеція для салатів) 1 ч.л.
Я готую йогуртову заправку прямо в пляшці, в якій продається 500 мл йогурту.
150 мл я відлила на
запіканку з цвітної капусти. Вилила до йогурту олію.
Додала всі спеції, мед, вичавила сік лимону та часник.
Також додала сумак.
Закрутила кришку і добре потрусила бутилку 1-2 хвилини.
Заправляти йогуртовою заправкою овочеві салати, особливо смакують заправлені салати з буряка.
Зберігати йогуртову заправку до салату в холодильнику.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиІннуш, я таку заправку (тільки без йогурту) теж зробила у баночці, та потім, потихеньку із листями салатів дві або три баночки сама і з'їла. Спочатку доїдала залишки у баночці, і понеслася....Зупинилася, коли почала макати скориночки житнього хліба. Твоя заправка вона така, самодостатня і дуже-дуже смачна.