Весна, черемша, мачанка смачна:)
Потрібно:
- Черемша 1 в'язочка
- Розсіл з квашених огірків 100 мл
- Часник 2 головки
- Олія (запашна) 100 мл
- Сіль та чорний перець(мелений) за смаком
Часник подрібнити часникодавкою в глибоку мисочку.
Залити часник розсолом з квашених огірків (або квашеної капусти), додати мелений чорний перець та сіль,перемішати.
Черемшу помити.
Черемша має бути,як на фото! Листочки мають бути не розпущені, як у пролісків.
Якщо черемша має вже широке листя і зародок квітки,вона не пригодна для вживання в їжу.
Саме зараз почався сезон на черемшу,який триває зовсім недовго!
Мілко нарізати черемшу та додати до часникового соусу.
Подавати мачанку з черемшею
до печеної картоплі або заправляти таким соусом-заправкою салати.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиА у нас черемша появляется уже переросшая
— надо сеять-садить свою
. Зато у меня есть зелёный чеснок, вот он и пойдёт в мачанку.
Женечка,надо искать!
но и зеленый чеснок хорошо молоденький
Такая вся весенняя заправочка!
Черемша и чеснок — целоваться не ходи. Вот чем нужно кормить неверных мужей!
Бомбезная штука
! Даже просто хлебушек помакать
! У меня сегодня зелёный борщ, или щи, короче, суп со щавлем и крапивой и твоя мачанка с домашним хлебушком
!