Піца Кальцоне- рум'яний, великий та закритий пиріжок, який є справжньою піцою. Тісто і начинка може бути згідно з рецептом або за особистим уподобанням, випікають в печі або духовці - все як у піці відкритій. Правда,кальцоне від відкритої піци, відрізняє не тільки форма, але і те, що начинка виходить соковитішою та ароматнішою. Кальцоне може бути головною стравою трапези або закускою, може бути з начинкою як несолодкою,так і солодкою (десертною). Подають Кальцоне з соусом.
Експерементуйте,як я і буде смачно!)))
Тісто на 3 піци:
- Борошно 300 г
- Сіль 1 ч.л.
- Дріжджі сухі 2 ч.л.
- Вода тепла 180 мл
- Оливкова олія 2 ст. л.
Замісити тісто з усіх інгредієнтів та дати тістові підійти.
Для начинки можна нарізати тонко сирокопчену ковбаску.
Сир чеддер,можна натерти і на тертушці, або взяти інший сир.
Тонко нарізати томати -кружальцями...
Розділити тісто на три частини.
Я підсипаю для розкатки тіста борошно твердих сортів пшениці, воно більш крупніше ніж звичайне.
Розкатати тісто у великий круг та змастити
томатним соусом.
Викласти на половину тіста сир або посипати натертим.
Ковбасу,свіжий базилік,кукурудзу...
томати посипати сушеним орегано,
на помідори викласти шампіньйони,
Зверху накрити все сиром.
Накрити начинку іншою половиною тіста та заліпити, як вареник))) не піднімаючи піцу зі столу.
Викласти піцу Кальцоне на деко, змастити зверху оливковою олією та випікати у розігрітій духовці до 200 град. біля 30-ти хвилин.
Дуже добре подавати Кальцоне з соусом, підібраним або в тон до начинки, або контрастно до неї.
Я приготувала простий часниковий соус з оливковою олією, сіллю, подрібненим часником та спеціями. Дала йому настоятися,доки випікалася піца Кальцоне.
Гарячу піцу Кальцоне подають одразу разом з соусом.
Доки піца Кальцоне гаряча, змащують зверху соусом та за бажанням посипають свіжим базиліком.
Кальцоне- це смачна,ситна,соковита та неймовірно ароматна піца!
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиДуже апетитно
Дякую,Катя!
Класс! И с собой взять можно, очень удобно! Иннуш, а ну-ка хвастайся обновкой Ломтерезку прикупила?
нет,это мне давно ребята с работы подарили на 8-е марта,вроде бы
Классная пицца, совсем недавно тоже готовила такую, только с другой начинкой. Очень вкусно! У меня тоже ломтерезка имеется, стоит без дела. Пользовалась ею один раз на Новый год несколько лет назад, потом убрала в коробку и забыла. Как по мне, вещь больше нужная в кафе.
у меня маленькая,пользуюсь частенько, складывается в плоскую,со стола можно и не убирать,но я убираю бо в ремонтах вся еще)))))
Да, девочки, просто кухни у нас маловаты. Хотя у меня даже сырорезка (лопатка типа овощечистки) не прижилась. У бабушки из-за кочевого образа жизни была одна сковородка, пара кастрюль и гусятница чугунная. Но готовила бабуля всё: и мясо-рыбу, и пироги, и бисквиты. Да, ну ладно, а вот какая у тебя ломтерезка-трансформер, Иннуш? Польская, вроде? Напиши модель, пожалуйста
Zelmer Doris