Пропоную приготувати бюджетну й дуже просту, разом з тим, смачну й дуже ароматну страву, котра має ще й цікаву легенду: коли Львів обложили татари і відправили на територію фортеці
парламентерів з їх сторони, домовитися про здачу міста, львів'яни зібрали до воріт величезну кількість возів, на які навантажили мішки з піском, порожні бочки, а зверху заклали все залишками харчів імітуючи великі запаси провізії.
Парламентарі, побачивши такі запаси їжі
були здивовані і доповіли своїм командирам, що місто протримається дуже довго. Татари зняли облогу й відступили. Насправді продукти майже закінчилися і жінки годували своїх захисників стравою з цибулі.
Ингредиенты
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- яйце куряче 1 шт.
- борошно цільнозернове 1 ст. л.
- сода дрібка
- сіль, перець за смаком
- лимонний сік (оцет)
- олія для смаження
- для соусу:
- сметана 2 ст. л.
- зелень укропу
- солодка мелена паприка
Цибулю дрібно порізати (можна потерти на терці), посолити, поперчити, додати гашену соду й відкласти на 10-15 хв.
Яйця змішати з борошном, додати до підготовленої цибулі. Добре вимішати.
Викладати ложкою невеликі оладки з цибулі
на розігріту сковорідку й смажити
на рослинній олії до золотавої скоринки з двох боків. Готові цибуляники викладати на паперовий рушник.
Зазвичай цибуляники подають з соусом із тушеної в томаті моркви, але також смачно із соусом з домашньої сметани, паприки й подрібненого укропу.
Комментарии
следить за комментариями