Смачна і хрумка маринована капуста з морквою в супер-маринаді, в якому виходять ще дуже смачні помідори з часником,та мабуть багато ще чого...експерементуйте!!!
Потрібно на 3-х л. ємність:
КАпуста(зимових сортів) 2 кг
Морква 300 г
Капусту порізати на великі скибочки,залишаючи кусочок качана,щоб капуста не розвалювалась. Моркву натерти на тертушці для корейської моркви.
Маринад:
Вода 1 л
Цукор 1 стакан
Сіль 1,5 ст.л.
Оцет 3/4 склянки
Лавровий лист,перець горошком,духм'яний,гвоздика за смаком
Воду закип'ятити зі спеціями,цукром та сіллю, варити 3 хвилини. Влити до кип'ячого маринаду оцет та вимкнути вогонь. Остудити маринад до температури "ГАРЯЧИЙ ЧАЙ" прикривши кришкою.
На дно банки чи ємності викласти трохи моркви.
Покласти на моркву 2-3 скибочки капусти.
Капусту посипати морквою. Знову капуста,морква,капуста... і так шарами до самого верху.
Залити капусту з морквою добре теплим маринадом.
Прикрити кришкою та залишити в теплі на 3-4 дні. Через 3 дні капусту спробувати.
Зберігати мариновану капусту з морквою в холодильнику. Перед подачею зрізати качан.
Комментарии
следить за комментариямиДобавила мускатный орех в маринад — ты говорила, что капуста его любит. Никогда раньше такого не делала, но решила поэкспериментировать
Я говорила,что тушенная капуста любит,насчет маринованой не уверена)))))) И что? Женечка,как эксперимент?
Знаешь, как-то не заметно, особо ничего не добавил орешек. Я его люблю вообще, поэтому решила и сюда чего-то добавить. А капуста улетела в раз!