Мариновані печериці можна додавати до салатів чи просто подавати як окрему закуску.
Ингредиенты
- печериці сирі 500 г
- пів склянки води
- оцет 4 ст. л.
- сіль 1/2 ст. л.
- цукор 1 ст. л.
- три зубчики часнику
- чорний перець горошком 3-4 шт
- духмяний перець горошком 3-4 шт
- лавровий лист 2-3 шт
- олія 2 ст. л.
- гвоздика 2-3 шт.
Помиті і почищені шампіньйони розрізаємо на половинки, більші - на 4 частини( я не розрізала).
Із вказаних інгредієнтів , крім олії та часнику - готуємо маринад. Ставимо на вогонь і кидаємо в каструльку гриби. Під кришкою варимо 10 хвилин з моменту закипання.
В кінці додаємо подрібнений часник та олію. Знімаємо з плити, коли трохи охолоне, перекладаємо гриби разом з маринадом в банку і ставимо на холод. Наступного дня можна їсти, грибочки гарно промаринуються.
Ви можете регулювати кількість оцту і спецій на ваш смак.
Смачного!
Вихід 0.5 л грибів.
Комментарии
следить за комментариямиГотую такі самі печериці і навіть закручую в банки садові чи лісові печериці, але не додаю олії
Стерилізуєш?
http://www.chef.com.ua/recepty/Zakuski/solimo-kvasimo-marinujemo-gribi-solim-kvasim-marinuem-griby-7019.html#.V-v18ZpkjDc
але для надійності можна простерелізувати,якщо грибів багато,якщо 2-3 баночки то з'їдаються дуже швидко. Або готую швидкузакуску з грибів http://www.chef.com.ua/recepty/Zakuski/bystrye-gribochki-na-zakusku-4613.html#.V-v5y5pkjDc
А ще мені дуже подобається рецепт швидких маринованих грибів від Ліки
http://www.chef.com.ua/recepty/Zakuski/ochen-bystrye-marinovannye-shampinony-6628.html#.V-v6EJpkjDc
мммм, вкусно!
Дякую
У нас грибы очень часто готовятся, и таким способом тоже. Очень вкусно!
Це смачно і саме головне без всяких консервантів
Готувала їх для приготування салатика: