Я обожнюю поєднання фети з молодими кабачками/цукіні. Сьогодні пропоную приготувати смачний відкритий пиріг - тісто на основі домашнього сиру з солоною ароматною начинкою із молоденьких кабюачків, фети та зелені.
Ингредиенты
- Для основи:
- сир домашній 250 г.
- яйце 1 шт.
- масло вершкове 150 г.
- борошно пшеничне 250-300 г
- дрібка солі
- Для начинки:
- кабачки 2-3 шт.
- йогурт густий натуральний 100 мл.
- фета м'яка 200 г
- зелена цибуля
- свіжий тим'ян
- сіль та перець за смаком
Домашній сир змішати з яйцем за домпомогою виделки.
Масло кімнатної температури руками змішати з просіяним борошном до отримання крихти. Додати сіль.
До борошна з маслом додати сир з яйцем і замісити м'яке, еластичне тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути в пакет і відправити в холодильник на годинку.
Тісто може бути в холоді й день, два, але тоді перед приготуванням
за півгодини
потрібно дістати його з холодильника.
Духовку розігріти до 190 градусів. Далі тісто розкачати товщиною 5 мм відразу на папері для випічки, чи силіконовому коврику, наколоти виделкою. Перенести тісто на форму й випікати хвилин 20-25. Потрібно слідкувати поки тісто гарно підрум'яниться.
Можна випікати один великий пиріг, або два менших. На фото у мене пиріг з половини тіста.
Тим часом приготувати кабачки.
Нарзізати молоді кабачки/цукіні кружельцями по 5 мм завтовшки й їх обсмажити на сковорідці гриль.
Для начинки потрібно ще сир фета, густий натуральний йогурт.
Зелену цибулю дрібно нарізати.
Корж дістати, духовку не вимикати (зменшити температуру до 180) На спечену гарячу основу нанести йогурт за допомогою ложки.
Зверху викласти кружельця кабачків. Можна трішки посолити й поперчити.
Далі посипати свіжими листочками тим'яну, розкришити рівномірно сир фету, насамкунець посипати подрібненою цибулею.
Випікати ще приблизно 10 хвилин.
Готовий пиріг порізати на порції й подавати до столу.
Смачного!
Замість сирного тіста можна використати готове слойоне тісто.
Комментарии
следить за комментариямиЯка смакота
Дякую))