Саме так,Ви правильно зрозуміли! Спочатку риба смажиться, а потім маринується!!!
Дуже смачна і цікава на смак смажена маринована риба, яка подається холодною і таку закуску потрібно готувати напередодні свята.
Потрібно:
- Риба морська(або філе) 500 г
- Борошно 3-4 ст. л.
- Олія для смаження
- Спеції для риби або сіль,перець за смаком
Рибу порізати на порційні куски, приправити спеціями.
В мене морожений Хек, також можна брати філе морської риби і навіть річкову рибу.
Панірувати рибу в борошні та смажити з обох боків до готовності та скоринки.
Скласти в посуду в якій буде маринуватися смажена риба,бажано щоб риба була викладена в один шар.
Маринад:
- Оцет(рисовий,винний або яблучний) 120 мл
- Цукор з верхом 1 ст. л.
- Сіль 1/3-1/2 ч.л.
- Перець горошком духм'яний, чорний по 5-6 шт.
- Лаврове листя 2 шт.
- Коріандр в зернах 1/2 ч.л.
- Часник 3-5 зубчиків
- Імбир свіжий 2-3 см
Оцет, я брала рисовий він самий м'якший, налити в каструльку, додати цукор,сіль,перці,лаврове листя і коріандр.
На маленькому вогні прогріти спеції в оцеті,довести майже до кипіння.
Додати порізаний свіжий імбир (можна замінити порошком імбиря) та розчавлений часник.
Дати маринаду для смаженої риби закипіти і відразу зняти з вогню...
...та залити гарячим маринадом смажену рибу.
Накрити посуду з смаженим хеком в маринаді кришкою, дати остигнути при кімнатній температурі.
Перевернути рибу в маринаді на інший бік та сховати в холодильник мінімум на 1 добу.
За добу риба вбере в себе весь маринад.
Зберігається смажена, а потім маринована риба в холодильнику 4-5 днів.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямисмачно)))я так готую оселедець свіжоморожений.
От що-що, а оселедець смажений ще ныколи не пробувала
приготую і зроблю фото)))
ок!
Привет всем! Как у вас тут всё вкусно
! Ничего, вот освобожусь через недельку...
! Такого я ещё не встречала, приготовлю-ка я так скумбрию папе на день рождения...хотя, жарить её...что-то вьетнамское выйдет, лучше филе какое-то взять.
Лучше конечно филе взять без косточек, но мне очень уже-бегом захотелось попробовать
так что я из того что было замариновала))) Еще ее можно мариновать,если после застолья остается жареная рыба, холодная и подогретая она уже "не то пальто", а вот маринованая будет в самый раз!
Круто