Вперше спробувала лангоші на Закарпатті. Це дуже-дуже смачно, правда не дуже корисно. Якщо є хлібопічка - то це ще й просто. Сьогодні до пшеничного борошна я додала гречане і цільнозернове - вийшло дуже ароматно.
Ингредиенты
- борошно пшеничне 200 г.
- борошно цільнозернове 25 г.
- борошно гречане 25 г.
- дріжджі сухі 6 г.
- сіль 0,5 ч
- цукор 1 ч.л.
- тепла вода 125 мл.
- молоко 50 мл.
- олія рослина для смаження
- Для подачі:
- сметана домашня 100-150 мл.
- зубчик часнику 1-2 шт.
- сіль, перець до смаку
- сушений укроп, базилік, орегано
- твердий сир 50-60 г
Тісто замісила моя хлібопічка (модель Panasonic SD-2501). У форму для випікання хліба помістити сухі дріжджі, просіяне борошно, сіль, цукор і вилити тепле молоко з водою. Замішувала в програмі для піци 45 хвилин.
Можна готувати з пшеничного борошна, я дуже люблю додавати пару ложок гречаного.
Тісто дістати, сформувати шар і розділити на 12 рівних частин.
Сформувати кругленькі "лангоші", в середині тісто має бути тоншим ніж по краях! Смажити на добре розігрітій олії: я беру глибокий, але вузький ковшик, наливаю олію, добре нагріваю і смажу лангоші з обох сторін до золотистої скоринки. Готові лангоші викладати на паперові рушники.
Для подачі підготувати соус зі сметани та часнику: змішати в глибокій тарілці сметану з подрібненим часником й улюбленими травами, до смаку посолити і поперчити.
Подавати до столу з соусом із сметани та часнику. Лангоші намастити соусом і зверху посипати улюбленим тертим сиром. Відразу подавати до столу.
Комментарии
следить за комментариямиале ж деколи хочеться
а особливо коли похолодало.....Дякую)
Не дуже корисно, але як смачно і дуже апетитно виглядають
так, вони такі смачнючі....з'їла всі
я також би не втрималася , це така ж смакота і плакали там всякі дієти
і мені хочеться!!! така смакота
Так, це коли думаєш візьму одну, ну дві штучки, а далі рука сама тянеться))))
О, це про мене, не можу втриматись поки все не з'їм.
Вкусно, но буду держать себя в руках
Які гарненькі !
Лангош я із чоловіком іла у Чернівцях, там стоїть одна хатинка на колесах посеред міста, майже така ж відома серед мешканців, як у Київі перепичка ))
О, я там теж їла їх, і була постійним клієнотом, коли навчалась в Чернівцях. А зараз як побачила ці чудові фото то зразу смак згадався.
Добре, що у нас немає такої хатинки, а то б я була там постійним клієнтом