Маршмеллоу

Автор: vizajust 27 Октября 2014
Маршмеллоу
Чудові, повітряні, ніжні «хмаринки» дуже засмакують вам! Їх ще називають маршмеллоу)))

Готуємо спочатку інвертний сироп:
Ця кількість інгредієнтів подана для однієї порції зефірок, але варто зварити одним махом пару порцій, бо робитимете їх точно не один раз))) А сироп прекрасно зберігається)))

— в сотейник з товстим дном насипати цукор, додати воду та сік з лимона
— закип«ятити, накрити щільно кришкою і варити на маленькому вогні 45 хв
— чуть остудити, додати соду розчинену в десертній ложці води, перемішати
— утвориться піна, але десь через 10-15 хв осяде і сироп готовий.

Приготування маршмеллоу:
— залити желатин водою (100 г) та залишити набухнути
— в каструльці змішати цукор, сироп, сіль та воду(100 г)
— помішуючи довести до кипіння, кип»ятити на невеликому вогні до 110℃ (якщо не маєте термометра, то десь 8 хв)
— підготуйте форму, застеліть пергаментом, щедро посипати крохмалем
— над сиропм що вариться можна розтопити желати (який набух)

***не кип«ятити!!! максимум до 60℃
коли сироп готовий, починайте на низькій швидкості збивати розтоплений желатин, вливаючи тонкою цівкою гарячий сироп (не попадаючи на вінчик)
— поступово збільшуйте швидкість до максимальної
— коли маса почне збільшуватися в об»ємі, додати ванільну есенцію і збивайте ще десь 15 хв, щоб маса стала пухка і щільна
— масу зразу перекласти у підготовлену форму
— залишити при кімнатній температурі на ніч (хоча б 6 год)

Готовий пласт викласти на посипану поверхню, зверху теж добре припорошити.
Нарізати великим ножем, і ще обваляти у суміші крохмалю з пудрою.
Зберігати у щільно закритих контейнерах.
Все, зефірки готові!!! Можна і в гаряче какао додавати, можна і так гамати)))

Ингредиенты

  • желатин 30 г
  • цукор 400 г
  • вода 200 г
  • ванільний екстракт 1 ч.л.
  • сіль (пучка)
  • для інвертного сиропа:
  • цукор 175 г
  • вода 75 г
  • лимонний сік 1 ст. л.
  • сода (пучка)
  • інвертний сироп (або кукурудзяний) 160 г.
85

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
tanja210183 8 Ноября 2014
# 0

який цікавий та смачний рецепт.

vizajust 28 Ноября 2014
# 0

дякую)))

julinka 22 Ноября 2014
# 0

класс!

vizajust 28 Ноября 2014
# 0

пробуйте!))))

Marsella 14 Декабря 2014
# 0

Что то нереальное  Необычное. Спасибо!

vizajust 20 Января 2015
# 0

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ИНТЕРВЬЮ СО ЗВЕЗДАМИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

ПРАЗДНИЧНЫЕ БЛЮДА

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014