Солодкі, ніжні та ароматні персики без шкірки та кісточки на зиму у ванільному сиропі.
Потрібно на 3 літрові банки:
- Персики 2,5 кг
- Вода 1,5 л
- Цукор 500 г
- Цукор ванільний 20 г
у мене подвійна порція.
Персики потрібно проварити 2 хвилину у воді з харчовою содою (1 л. води+1 ч.л.соди). Ця процедура надасть їм і допоможе зберігти яскравий колір.
Витягти з окропу та занурити у холодну воду на 2-3 хвилини.
Зняти з персиків шкірку,розділити ножем навпіл та витягнути кісточку.
Розклати персики у стерелізовані банки.
Зварити сироп з води, цукру та ванільного цукру, варити 3 звилини після того як сироп закіпить.
Розлити гарячий сироп по банкам з персиками та стерелізувати 15-20 хвилин - 1л. банку., 10-15 хв. -0,5 л. банку.
Закатати персики у ванільному сиропі стерелізованити кришками,перевернути одразу догори дном та накрити банки з персиками теплим пледом до повного остигання.
Смачного!
Комментарии
следить за комментариямиЦікавий рецептПідскажіть, будь ласка,а навіщо їз варити зі содою,що це дає?
Сода зберігає гарний колір,природній, персеків + дезинфекція якщо консервувати персики з шкіркою.
в цьому рецептіhttp://www.chef.com.ua/recepty/dessert/persiki-konservovani-z-gvozdikoyu-9219.html#.V7AtxDFkjDc я ще не знала про такий спосіб:зберігання натурального кольору персиків -[
Дякую
Смакота
ще та,смакота!