Кукурудза варена (поради)

Автор: richinna 1 Августа 2016
Кукурудза варена (поради)
Згадую,колись в дитинстві я не могла дочекатися того моменту, коли ж вже накінець-то звариться та кукурудза))) Я не знаю,чи її дійсно так довго варили, чи то мені так здавалося... Для тих, хто не варив ніколи кукурудзу чи не знає,як це швидко та правильно зробити, ділюся порадами. 
 У вареній кукурудзі багато вітамінів (групи В, С, D, К, РР), в її складі містяться магній, мідь, калій, залізо, фосфор, глютамінова кислота та інші корисні речовини.
В першу чергу, кукурудза має бути молодою і бажанно цукрових сортів,зерна повинні бути злегка м'якими, але пружними, однакового розміру і розташовані щільно один до одного. Також визначити молоді качани допоможуть, перш за все, яскраво-зелені листочки і трохи вологі прохолодні «вусики». 

Кукурудзу краще купувати з верхнім листям,воно має бути рівним,не покрученим та гарним на вигляд, негарне листя або відсутність говорить про те,що бистріше за все кукурудза обробляляся пестицидами.
Також можна провести нескладний тест на стиглість: біля самої основи натискаємо нігтем на одне і з зерняток: якщо воно виявилося м'яким і виступив сік, значить-це молода  "молочна" кукурудза.
Я купувала кукурудзу в знайомої,вже без листя і вона запевняла,що кукурудза нічим не оброблена...але якщо Ви маєте сумнів,то краще замочити цукрову кукурудзу у холодній воді на одну годину! Я так і роблю.
Злити воду з кукурудзи, залити свіжою водою та поставити кукурудзу на великий вогонь. 
Каструля для варіння кукурудзи повинна бути досить широкою і глибокою, щоб не довелося ламати початки, і товстостінною. Також підійде казан або чавунець, який можна закрити кришкою. 
Якщо Ви впевнені у якості кукурудзи, тоді на дно каструлі укладаємо кукурудзяне листя, а на нього викладаємо очищені качани. Зверху початки кукурудзи також закриваємо листям і додаємо «вусики», які зроблять кукурудзу солодкої і апетитною.
А тепер саме головне!!! 
1) Ні в якому разі не солити воду, в якій вариться кукурудза!

2) Як тільки кукурудза закипить, потрібно вогонь зробити повільним,а ле при цьому кукурудза має постійно кипіти і повністю бути покритою водою. 

3) Варити кукурудзу потрібно 15 хвилин з моменту закіпання, максимум 30 хвилин. 
Чим довше вариться кукурудза, тим твердіша і сухіша вона стає!!! Спробувати можна відщипуючи виделкою по зернятку
Подавати варену кукурудзу потрібно одразу з пилу-жару. 
Не потрібно зливати гарячу воду з каструлі, в якій знаходиться варена кукурудзу, а краще витягувати по одній,дати стекти воді та подавати. Залишки кукурудзи краще залишити у гарячій воді.
Солити потрібно варену кукурудзу гарячою перед вживанням.  
Також можна запекти  смачну кукурудзу з маслом у фользі, чи з базиліком і лимонним солодким маслом. 


Смачного!
15

Шеф-повар также рекомендует:

Комментарии

следить за комментариями
Ксюша 1 Августа 2016
# 0

Я теж так люблю з дитинства ховати кукурузу у листочки при варці ! Вона так ароматніша

Ксюша 1 Августа 2016
# 0

У дитинстві ії дійсно довго варили! Я пам'ятаю бабусині поради, що кукурудза має варитися 2 години

richinna 1 Августа 2016
# 0

Якщо кукуруза вже не молода,а тверда і несоковита, борошняних чи кормових сортів її потрібно варити 2-3 години

richinna 1 Августа 2016
# 0

так,якщо ця кукурудза з свого городу чи сусідського без хімікатів

konfairy 2 Августа 2016
# 0

А мы когда-то на работе в электрочайнике варили. Мы её "брали" на поле возле завода (поле учебное, СПТУ). Она была точно без химикатов, но кормовая, не сладкая, хотя на работе всё вкусно. Я тоже варю в "одежде", но  в соленой воде и в скороварке (всем побыстрее хочется, потом кочанчики горячие  в руках танцуют). А в детстве мне ее маслицем сливочным мазали... Всё, Иннущ, попробую сварить  по-твоему.

richinna 2 Августа 2016
# 0

Женечка, в соленой воде кукуруза отдает всю свою сочность и становится твердой! Попробуй сварить без соли, в крайнем случае можно посолить воду за 1-2 мин.до конца варки)))

Ксюша 3 Августа 2016
# 0

Чай в чайнике и мы с Инной варили , но вот кукурузу, это конечно круто 

richinna 6 Августа 2016
# 0

konfairy 7 Августа 2017
# 0

Иннушик, дорогая, спасибо тебе огромное за твои советы!!! 20 минут и ароматная кукурузка готова! Мама не поверила, ножом проверяла. Ура-а, получилось! Спасибо!

richinna 8 Августа 2017
# 0

На здоровье,Женёк! Всегда рада!

Вы не можете оставлять комментарии. Для этого необходимо авторизоваться или зарегистрироваться.

НОВЫЕ КОММЕНТАРИИ

ОБЛАКО ТЕГОВ

Цитирование, использование и копирование любых материалов сайта www.chef.com.ua возможно при соблюдении следующих условий! © Chef.com.ua, 2014